Petro Porošenko na Twitteru: Predsjednik Ukrajine podržao Vidu i Vukojevića

Radiosarajevo.ba
Petro Porošenko na Twitteru: Predsjednik Ukrajine podržao Vidu i Vukojevića
Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko na svojoj Twitter stranici pružio je podršku članovima hrvatske fudbalske reprezentacije – igrači Domagoju Vidi i bivšem članu stručnog štaba Ognjenu Vukojeviću.

Podsjetimo, Vida i Vukojević su nakon utakmice Hrvatske s Russijom objavili video u kojem izgovaraju slogan "Slava Ukrajini" što je izazvalo čak i reakciju FIFA-e.

"Historija odnosa između Ukrajinaca i Hrvata traje vijekovima. Hrvatska kao nijedna druga zemlja zna koja je vrijednost podrške u danima sukoba. Zato cijenimo riječi podrške Domagoja i Ognjena. Naravno, Ukrajina je spremna da podrži prave prijatelje. Slava Ukrajini!", napisao je Porošenko.

Vida je oslobođen odgovornosti uz upozorenje FIFA-e, dok je Vukojević kažnjen s 15 hiljada švicarskih franaka zbog nesportskog ponašanja i isključen iz stručnog štaba hrvatske reprezentacije. Obojica su godinama nastupali za najslavniji ukrajinski klub - kijevski Dinamo. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije