Perez ponovo na čelu Reala

Radiosarajevo.ba
Perez ponovo na čelu Reala

Florentino Perez u ponedjeljak se u Real vratio kao predsjednik s obzirom da se do ponoći nitko više nije kandovao za tu funkciju.

Tri "izazivača" za koje se očekivalo da će se suprotstaviti 62-godišnjem magnatu povukla su se iz utrke i Perez će preuzeti kancelariju predsjednika kluba na svečanosti koja će se održati u ponedjeljak na stadionu Bernabeu.

Arhitekt politike "Galacticos" koja je u Real dovela Zinedina Zidana i Davida Beckhama, Perez je obećao da će izgraditi spektakularan sportski projekt, ali tek treba imenovati igrače i trenera koje planira dovesti na Barnabeu.

Španski mediji pišu da je trener Villarreala Manuel Pellegrini glavni kandidat za preuzimanje Realovog kormila, a od imena mogućih pojačanja spominju se Kaka, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery.

Pod Perezom, Real je osvojio Ligu prvaka 2002. i naslove prvaka Španije 2001. i 2003. Perez se iznenada povukao u februaru 2006.

Ramon Calderon koji ga je naslijedio bio je prisiljen dati ostavku u januaru nakon tvrdnji da je namjestio glasanje na klupskoj skupštini u decembru.

Perez Interu nudi Sneijdera i 40 miliona eura za Ibrahimovića

Gazzetta dello Sport objavila je da se za Interovog napadača Zlatana Ibrahimovića bore Real i Barcelona. Madriđani nude Wesleyja Sneijdera i novac, a Katalonci Samuela Eto'a i novčanu nadoknadu.

Interesantnija je, pišu Talijani, ponuda Florentina Pereza, koji za 28-godišnjega švedskog nogometaša Intera spreman platiti 40 miliona funti odštete i još dodati holandskog veznjaka Wesleyja Sneijdera, a kojeg u Interu vidio Jose Mourinho.

Perez se u “akciju Ibrahimović”, tvrdi isti izvor, uključio jer se želi osigurati za slučaj da iz Milana ne uspije dovesti Kaku.

Talijani, međutim, misle da bi ljudima u Interu interesantnija mogla biti Barcelonina ponuda, premda Katalonci za najboljega talijanskog strijelca daju manje novca (30 miliona) i starijeg igrača, Ibrahimovićeva vršnjaka Samuela Eto'a.

"Ne znam što budućnost donosi. Osvojio sam sve u Italiji i demantirao one koji su me nazivali dobrim nogometašem i lošim strijelcem. Dokazao sam se, osvojio pet “scudetta”, Superkup i naslov najboljeg strijelca. Jedino što nisam osvojio je talijanski kup, no nema veze", veli Ibrahimović.

"Vidjet ćemo. Predstoje mi dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo sa Švedskom, tek nakon njih ćemo znati što dalje", završio je.

Talijanski menadžer Ernesto Bronzetti u televizijskoj emisiji ControCampo na Mediasetu izjavio je kako je novi predsjednik Reala prikupio 250 miliona eura koje će ovog ljeta potrošiti na pojačanja.

fena/index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije