Pele: Naravno da je Messi najbolji na svijetu

Radiosarajevo.ba
Pele: Naravno da je Messi najbolji na svijetu

Kao nogometaš je 71-godišnji Brazilac Pele bio veličanstven, no izvan terena, posebno posljednjih godina, imao je mnogo gafova. Često se ispravljao, kontradiktorno pričao.

I o Lionelu Messiju je često mijenjao mišljenje, pa je tako u jednom trenutku Braçin nogometaš  bio genijalan, a u drugom nekompletan, jer mu igra glavom nije dobra. Ipak, posljednja od njegovih izjava je sljedeća:

"Naravno da je Messi trenutno najbolji nogometaš na svijetu. Stvarno ne vidimo nikoga drugoga ko je i blizu njemu", rekao je Pele, koji je uvijek teško priznavao ovakve stvari "mrskim neprijateljima" Argentincima.

"No, možda neće trebati proći mnogo godina da potvrdim kako tu rolu najboljeg na svijetu zapravo drži Neymar. Još je uvijek mlad, još mora mnogo toga napraviti. Usporediti njega i Messija je u ovom momentu nemoguće jer Messi već godinama igra fantastično", dodao je Pele.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije