Paulo Bento ima plan B

Radiosarajevo.ba
Paulo Bento ima plan B


Prema posljednjim novostima koje donosi portugalski dnevnik Abola, selektor portugalske reprezentacije je za večerašnji susret dodatnih kvalifikacija za Euro 2012 protiv Bosne i Hercegovine osigurao i plan B...

Naime, Pepe je ključni faktor tog plana, budući da je Bento osmislio da prema potrebi postavi Pepa u središnji dio terena.

Paulo Bento će danas vjerovatno napraviti tri promjene u prvih jedanaest, za razliku od posljednjih utakmica u kvalifikacijama. Riječ je o Fabiu Coentrau i Pepeu, koji su propustili susret protiv Danske, koji će zauzeti mjesta Elizeja i Rolanda.

Također, kao pojačanje se vraća i Hugo Almeida, nakon oporavka od mišićnih problema koji su ga spriječili prethodno da bude pozvan u sastav, iako će biti na klupi a u veznom redu Miguel Veloso je dobio prednost nad Carlosom Martinsom.

Međutim, Pepe je jedini sigurni igrač iz tog društva u prvih jedanaest, što je potvrdio i Bento. Na press konferenciji za novinare rečeno je da će Pepe igrati u odbrani.

Pepe će, međutim stati ispred odbrane, baš kao što to Jose Morinho zna raditi u Real Madridu.

S obzirom na loše stanje travnjaka i karakteristike protivnika, postavilo se i pitanje pozicioniranja Pepea. Istina je da Bento ima plan B, te da je igrač Real Madrida istreniran da igra kao defanzivni vezni igrač.

Ukoliko Paulo Bento bude smatrao da tako treba, igrat će zajedno Rolando i Bruno Alves, dok će Pepe formirati vezni red zajedno sa Moutinhom i Meirelesom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije