Partizan protiv crne serije u Evropi

Radiosarajevo.ba
Partizan protiv crne serije u Evropi

Foto: Reuters

Nogometaši Partizana u utakmici četvrtog kola grupe J Lige Evrope na svom stadionu dočekuju Club Brugge. Crno-beli u dosadašnjem toku takmičenja nisu osvojili nijedan bod. Prvak Srbije će pred domaćim navijačima pokušati da prekine niz od čak deset uzastopnih poraza u Evropi.

"Evo nas u veoma dobrom raspoloženju posle tri vezane pobede u prvenstvu koje su iza nas i sada je na redu nova epizoda u Evropi. U ime svih nas u klubu, mislim da je vreme da Partizan prekine crnu seriju u evropskim takmičenjima. Ova utakmica biće ne samo borba za prve bodove u Ligi Evrope, već pre svega borba za čast i ime kluba", rekao je pred meč sa Brugge, trener partizana Goran Stevanović.

U drugoj utakmici grupe J, Toulouse na svom terenu dočekuje posljednjeg osvajača Kupa UEFA Šahtar Donjeck.

Zagrebački Dinamo, nakon poraza u Amsterdamu, ima priliku da se na Maksimiru osveti Ajaxu, ali bez publike. Modri traže prve bodove, jer su im tri boda osvojena protiv Timisoara oduzeta, a klub je kažnjen i sa dvije utakmice bez gledalaca.

"Prilagodit ćemo taktiku onima koji su nam na raspolaganju. Gledao sam 10 Ajaxovih utakmica, devet suparnika taktički im se suprotstavilo kao i mi u Amsterdamu, neki su uspjeli do boda ili tri, neki ne. Najbitnije je kako igrači reagiraju na terenu. Analizirali smo pluseve i minuse iz prve utakmice, nadam se da ćemo uspjeti prikazati bolju igru, koja će pridonijeti našem cilju osvajanja što više bodova do kraja natjecanja u skupini", rekao je trener Dinama je Krunoslav Jurčić.

Sturm našeg Samira Muratovića protiv Panathinaikosa hvata posljednji voz za osvajanje druge pozicije u grupi F. Red Bull Salzburg našeg Admira Vladavića gostuje kod Levskog iz Sofije. AEK našeg Sanela Jahića dočekuje BATE Borisov, a za grčku ekipu sve osim pobjede bi bilo ravno katastrofi.

Četvrto kolo Lige Evrope:
Anderlecht - FC Timisoara
Dinamo Zagreb - Ajax Amsterdam
Genoa - Lille
Slavia Prague - Valencia
Hamburger SV - Celtic
Rapid Vienna - Hapoel Tel Aviv
SC Heerenveen - Hertha BSC
Sporting Lisbon - Ventspils
AS Roma - Fulham
Basel - CSKA Sofia
Dinamo Bucuresti - Galatasaray
Sturm Graz - Panathinaikos
Levski Sofia - RB Salzburg
Villarreal - Lazio
FC Twente Enschede - FC Sheriff
Fenerbahce - Steaua Bucuresti
AEK Athens - BATE Borisov
Everton - Benfica
Partizan - Club Brugge
Toulouse - Šahtar Donjeck

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije