Partizan gostuje u Donjecku, Zagrebački Dinamo kod Timisoara

Radiosarajevo.ba
Partizan gostuje u Donjecku, Zagrebački Dinamo kod Timisoara

FOTO: AP

Beogradski Partizan, nakon poraza u prvom kolu Lige Evrope na svom stadionu od Toulousea, ide na teško gostovanje kod Šahtara iz Donjecka koji brani titulu. U prvom kolu Ukrajinci su sa visokih 1:4 slavili na gostovnju kod Club Bruggea.

"Ekipa je raspoložena za igru, dobro smo radili ovih dana i u Ukrajinu smo doputovali sa dosta elana. Imamo određen kvalitet, naravno da su domaći nogometaši veliki favoriti, ali mi hoćemo da pokažemo koliko vrijedimo. Samo treba mirno da gradimo svoju igru i iz pozitivnog razmišljanja će doći isti takav rezultat", rekao je za glas-javnosti.rs Goran Stevanović, trener Partizana.

Nogometaši Dinama, koji su razočarali na svom terenu u prvoj utakmici protiv Anderlechta sa 0:2, gostuju kod rumunskog Timsoara.

"Svi vjerujemo da ćemo se iz Temišvara vratiti s radošću na licima. Protiv Anderlechta smo izgubili, ali sad imamo novu priliku. Do kraja igranja u skupini ima još dosta utakmica, sve se može popraviti", rekao je za sportskenovosti.hr golman Dinama Filip Lončarić.

Roma nakon iznenađujučeg poraza od Basela, na svom će Olimpicu ugostiti CSKA iz Sofije.

"Vidio sam premalo toga konkretnoga, pokušali smo biti "slatki", a kući se vraćamo s teškim porazom. Želim ekipu koja je manje lijepa na terenu, a više konkretna. Postoje problemi koje moramo riješiti, kao primjerice, kako zadržati koncentraciju tijekom cijele utakmice", jasan je bio trener Rimljana Claudio Ranieri.

Nogometaši Red Bull Salzburga u kojem nastupa naš Admir Vladavić dočekuje Villareal, dok će Muratovićev Sturm gostovati kod Galatasaraya.

Sastanak:
RSC Anderlecht - Ajax
FC Timişoara - NK Dinamo Zagreb
SK Slavia Praha - LOSC Lille
Valencia CF - Genoa
HSV - Hapoel Tel-Aviv
Celtic FC - Rapid Wien
Sporting - Hertha
FK Ventspils - Heerenveen
AS Roma - CSKA Sofia
Fulham FC - Basel 1893
FC Dinamo 1948 Bucureşti - Panathinaikos FC
Galatasaray - Sturm Graz
PFC Levski Sofia - Lazio
Salzburg - Villarreal
Twente - FC Steaua Bucureşti
Sheriff - Fenerbahçe
AEK Athens - SL Benfica
BATE Borisov - Everton FC
Toulouse - Club Brugge KV
Šahtar Donjeck - Partizan
København - Sparta Praha
PSV Eindhoven - CFR 1907 Cluj
Werder Bremen - Athletic Club Bilbao
Austria Wien - Nacional

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije