Partizan gostuje Toulouseu

Radiosarajevo.ba
Partizan gostuje Toulouseu

Foto: AP

Nogometaši Partizana će u Toulouseu pokušati da prekinu seriju od 11 uzastopnih poraza u grupnim fazama takmičenja u Evropi.

"Prva utakmica je bila uzbudljiva, sa puno dobre igre i nadam se da može da bude još bolja, jer mi u meč ulazimo rasterećeno, a tada možemo još više da pružimo", rekao je trener Crno-belih Goran Stevanović na konferenciji za novinare i dodao: "Volio bih da ova utakmica ima za nas takmičarski značaj, da nam dobar rezultat treba za prolaz u drugi krug, ali nije nam se ispunila želja i s te smo strane rasterećeni. Sigurno će Toulouseu igrati motivisano, ali mi ćemo učiniti sve da im pokvarimo slavlje. Na sportski način ćemo se boriti, došli smo da se nadigravamo."

Treba dodati da je ovo utakmica visokog rizika, jer su navijači Partizana u prvoj utakmici ova dva tima nanijeli teške povrede navijaču Toulousea koji je preminuo 29. septembra u Beogradu.

Partizan je bez bodova u Grupi J dok je Toulouse sakupio četiri boda. U drugoj utakmici u grupi, Šahtor od 19 sati u Donjecku dočekuje Brugge.

Ukrajinska ekipa je prva na tabeli sa maksimalnim učinkom od četiri pobede, dok je Brugge drugi sa sedam osvojenih bodova.

Strum našeg Samira Muratovića gostuje kod Dinama u Bukureštu. Austrijanci su posljednji na tabeli sa samo jednim bodom osvojenim na gostovanju kod Galatasaraya, dok je Dinamo jedno mjesto iznad sa jednom pobjedom upravo protiv ekipe iz Graza.

Mnogo je zanimljiviji drugi susret grupe tursko-grčki okršaj. U Istambulu se sastaju Galatasaray i Panathinaikos koji se bore za prvu poziciju. Galata pored boda više od Grka na svojoj strani ima i prednost domaćeg terena, pa bi u slučaju pobjede kolo prije kraja mogli osigurati prvu poziciju u grupi.

Peto kolo Lige Evrope:

Sporting Lisbon - SC Heerenveen
Ventspils - Hertha BSC
AS Roma - Basel
Fulham - CSKA Sofia
Dinamo Bucuresti - Sturm Graz
Galatasaray - Panathinaikos
Shakhtar Donetsk - Club Brugge
Toulouse - Partizan Belgrade
FC Copenhagen - CFR Cluj
PSV Eindhoven - Sparta Prague
Austria Vienna - Athletic Bilbao
Werder Bremen - Nacional

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije