Pape: Pobjeda je jedina opcija

Radiosarajevo.ba
Pape: Pobjeda je jedina opcija
/ Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra meč protiv Luksemburga kojim će osiguratibaraž za dolazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Tim povodom je na Ilidži održana konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili selektor Safet Sušić, kapiten reprezentacije Emir Spahić i povratnik u redove Zmajeva nakon povrede Vedad Ibišević.

Selektor Sušić istakao je kako protiv Luksemburga ima namjeru izvesti jedan od najofanzivnijih sastava koji je predstavljao našu zemlju.

Na golu će stajati Begović, a štoperski par će biti Papac i Spahić, dok će po bokovima igrati Lulić i Mujdža. U sredini će biti Rahimić i Medunjanin, te Pjanić i Misimović. U vrhu napada igrat će Ibišević i Džeko.

"Kao što sam i obećao, odlučio sam se za jednu zaista ofanzivnu ekipu jer htio bih da što prije riješimo naše probleme koje možemo da imamo u toku utakmice. Stavio sam ekipu koja će biti toliko ofanzivna da možemo i gol primiti. Sa ovom ekipom koja počinje sutra možemo dati 2-3 gola, bez pobzira što ja cijenim ekipu Luksemburga", rekao je Sušić.

"Pobjeda je jedina opcija. Pokušat ćemo sve završiti što ranije kako bismo utkamicu mogli mirno privesti kraju", dodao je Pape.

Spahić: Imamo igrače koji svima mogu dati gol

Kapiten našeg tima je pred susret sa Luksemburgom optimista, ali istovremeno i oprezan.

"Oni su ekipa koja se može braniti svih devedeset minuta.  To je potencijalna opasnost za nas da ne ostvarimo zacrteni cilj. Ipak, imamo igrače koji svima mogu dati gol i ovo je jedan od najofanzivnijih sastava koji smo imali, tako da ne vjerujem da može doći do iznenađenja", rekao je Spahić.

Ibišević: Spreman sam

Među prvih jedanaest koji će istrčati u Zenici biti će i Vedad Ibišević koji se vratio nakon povrede.

"Ja sam samostalno trenirao i prije ovih priprema i što se toga tiče mislim da ću biti spreman. Ipak, ono što mi je nedostajalo je praksa na terenu. Jako mi je drago što mi je selektor ukazao povjerenje da igram nakon dužeg vremena. Moja želja je da dam maksimum i da pobijedimo sutra", rekao je Ibišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije