Pape: Ofanzivno protiv Gane

Radiosarajevo.ba
Pape: Ofanzivno protiv Gane

Foto: fotoservis.info

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u ponedjeljak u hotelu Hercegovina na Ilidži, a isti dan selektor Safet Sušić imao je priliku odraditi i prvi trening sa igračima.

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije BiH, najavio je da će se sutra u svom debiju u prijateljskoj utakmici na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo selekciji Gane suprotstaviti napadačkom igrom.

"Dobro bi bilo da startujemo sa dobrim rezultatom, iako to nije najvažnije. Igramo protiv izuzetno jake reprezentacije, jedne od najboljih u Africi. Biće veoma teško. Rezultat nije u prvom planu, ali od svojih igrača očekujem da dobro odigraju. S obzirom na to da je Gana jak protivnik, vjerovatno će biti i dobra utakmica, spektakl i zato ću staviti ekipu koja će igrati napadački i ofanzivno. Nadam se da će biti dosta golova i bar jedan više od strane naših igrača", rekao je Sušić i dodao da se velikoj posjeti na tribinama.

Na prvom treningu nisu radili Zvjezdan Misimović, Zlatan Muslimović, Sejad Salihović i Vedad Ibišević.

"Očekivano će kasniti neki igrači, ali do kraja dana svi bi trebalo da budu na okupu ili eventualno u utorak ujutru. Kasniće Misimović i Muslimović koji je imao problem u svom klubu. U PAOK-u su na sve načine pokušali da on ne dođe na okupljanje s obzirom na to da je povrijeđen i da je zadnju prvenstvenu utakmicu igrao pod injekcijama. Međutim, ja sam insistirao da dođu svi, a Muslimović će vjerovatno i odigrati jedan dio utakmice protiv Gane", naglasio je Sušić.

Drugi trening bh. tim odradiće u utorak u poslijepodnevnim satima na stadionu Grbavica.

Vezano:
Igrači priželjkuju dobar rezultat
Sušić želi da debituje pobjedom
BiH u srijedu protiv Gane
Selektor Gane insistirao na utakmici sa BiH
Rajevac objavio spisak, u Sarajevo stiže 18 igrača

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije