Pape objavio spisak: Izet Hajrović i zvanično novi Zmaj!

Radiosarajevo.ba
Pape objavio spisak: Izet Hajrović i zvanično novi Zmaj!
/ Foto: Samir Cacan, Radiosarajevo.ba

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je danas spisak fudbalera koji će dres našeg državnog tima nositi u predstojećim ključnim kvalifikacijskim ogleda sa Slovačkom.

Na spisku je i Izet Hajrović koji će tako debitovati za Papetov tim. Ipak, kako kaže Sušić, Hajrović će, dok se ne dokaže biti na klupi našeg državnog tima.

Selektor je istakao da bi on, da je na mjestu slovačkog selektora, igrao ofanzivno i otvoreno jer ''nemaju šta izgubiti''. Pape je dodao da je dobro što Slovaci nisu izgubili protiv Rumunije, jer, kako kaže, neće mnogo mijenjati na u utakmici protiv BiH.

On očekuje dobru utakmicu s mnogo golova. Kazao je da, što se tiče BiH, samo pobjeda dolazi u obzir.

Sušić je pozive uputio sljedećim igračima.

Golmani: Asmir Begović (Stoke), Asmir Avdukić (Borac), Jasmin Fejzić (Aalen)

Odbrana: Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Toni Šunjić (Zorya), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Gent), Boris Pandža (bez kluba)

Vezni red: Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Bochm), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Miroslav Stevanović (Elche), Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe), Avdija Vršajević (Hajduk), Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva), Izet Hajrović (Grasshopper)

Napad: Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City) i Edin Višća (Istanbul BB).

Podsjetimo, mečevi protiv Slovačke su na programu 6. septembra u Zenici, te 10. istog mjeseca u Žilini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije