Panzeri se vade protiv Švedske, Belgija i Meksiko traže plasman u osminu finala

Radiosarajevo.ba
Panzeri se vade protiv Švedske, Belgija i Meksiko traže plasman u osminu finala
Svjetsko prvenstvo u Rusiji nastavlja se utakmicama drugog kola u grupama F i G. Prvi će na teren fudbaleri Belgije i Tunisa, a potom će svoje utakmice odigrati i reprezentacije iz grupe F.

Belgija nakon pobjede rezultatom 3:0 protiv Paname u drugom kolu igra protiv Tunisa koji je poražen u nadoknadi vremena od reprezentacije Engleske. Belgija važi za jednog od najvećih favorita za titulu prvaka svijeta, a pobjeda protiv Tunisa vjerovatno bi ekipi Roberta Martineza osigurala mjesto među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

U 17 sati na teren će fudbaleri Južne Koreje i Meksika. Koreja je u prvom susretu poražena s minimalnih 1:0 od Švedske, dok je Meksiko priredio jedno od najvećih iznenađenja. Popularni El Tri slavio je protiv Njemačke i došao na korak do plasmana među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Prva meč prilika je protiv Južne Koreje.

Posljednju utakmicu dana igrat će reprezentacije Njemačke i Švedske. Panzeri su iznenađujuće poraženi u prvom susretu od reprezentacije Meksika i u duelu sa Šveđanima morat će slaviti da zadrže šanse za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Šveđani s druge strane u utakmicu ulaze nešto rasterećeniji nakon trijumfa protiv Južne Koreje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije