Ovih dana ga gotive u Dubrovniku: Prije tog je "fasovao" batine u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Ovih dana ga gotive u Dubrovniku: Prije tog je "fasovao" batine u Zagrebu
Foto: EPA-EFE / Arhiv

Jedan od najboljih fudbalera na svijetu i fudbaler Juventusa Cristiano Ronaldo ovih dana sa svojom djevojkom odmara u Dubrovniku, što je prvi put da boravi u Hrvatskoj od 2011. kada je s Realom gostovao kod Dinama na Maksimiru u Ligi prvaka.

Cristianu Ronaldu u Dubrovniku priuštili nešto što je dosad doživio samo papa

Madriđani su slavili 1:0 golom Angela di Marije, ali Ronaldu tu utakmicu sigurno ne pamti po dobrom. Jerko Leko bio je zadužen za čuvanje portugalske zvijezde, a znajući da mu Dinamo teško može parirati u tehničkom smislu, nekoliko puta ga je pošteno nagazio i na kraju raskrvario njegov gležanj.

Ronaldo nije mogao vjerovati da se Leko izvukao samo sa žutim kartonom. 

"Ne razumijem zašto je dozvolio Dinamu tako grubu igru. Čini mi se da su imali preveliku zaštitu dok je mi uopće nismo imali", rekao je tada Ronaldo, prisjetio se Index.

Leko je nakon utakmice sa smiješkom na licu pričao o načinu kojim je zaustavio jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

"Odličan je, ali postoji način kako zaustaviti Ronalda. Ako ga malo isprovociraš, to više nije isti igrač", tada je rekao Leko, a još otvoreniji bio je u jednom intervjuu prije dvije godine kada je kazao da ga je s guštom istukao.

Inače, Ronaldo je u Dubrovnik sletio na Uskrs, a njegova zaručnica Georgina brzo se pohvalila fotografijom pogleda na Lokrum.

Par je kasnije ručao na Lopudu, a nogometaš se rado fotografirao s osobljem, dok ih je Georgina fotografirala.

Tretman kakav je Cristiano Ronaldo dobio u Dubrovniku dosad nisu dobili ni najveći državnici svijeta kada bi posjećivali Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije