Otpali Mitrović i Rahimić

Radiosarajevo.ba
Otpali Mitrović i Rahimić

Na večerašnjem treningu reprezentacije Bosne i Hercegovine Romeo Mitrović se žalio na bolove u predjelu trbuha te je nakon pregleda ljekara reprenzetacije utvrđeno da Mitrović ipak neće moći biti na golu naše reprenzetacije sutra na Cristal Areni.

Njegovo mjesto bi trebao zauzeti Nemanja Supić koji se pokazao odličnim na pripremama ali je Mitrović trebao dobiti šansu samo zbog više reprenzetativnog iskustva.

Večeras je definitvno otpao i Elvir Rahimić koji je nakon konsultacije sa ljekarima i stručnim štabom ipak dogovorio da ne igra sutra jer nije 100% spreman, Rahimić bi trebao biti spreman za revanš u Zenici dok će najvjerovatnije njegovu pozicciju zadnjeg veznog zauzeti Sanel Jahić.

Još jedan veliki peh za Belgijance je neigranje njihovog najpouzdanijeg igrača, stopera Bayerna Daniela Van Bujtena.
Sigurno je da će našim napadačima bez Van Bujtena u odbrani Belgije biti mnogo lakše ugroziti gol crvenih đavola.

Kako stvari stoje Belgijance bi sutra trebali napasti jer će Blažević u napad krenuti sa dva napadača a to su Džeko i Muslimović dok Marko Topić ipak neće nastupiti na poziciji lijevog beka gdje je prvobitno najavljen, nejgovo mjesto na toj poziciji trebao bi zauzeti veznjak Hajduka Seniad Ibiričić.

Prije nekoliko dana Ćiro je najgovještavao da bi upravo Ibiričić mogao zaigrati na najosjetljivijoj poziciji u našem timu.

Sjetimo se da je Ibričić na poziciji lijevog beka igrao protiv Bugarske kada je pogriješio kod prvog gola te praktičnu dodao loptu Berbatovu ali poslije se iskupio postignutim pogodkom.

Sastav koji bi se trebao suprotstaviti Belgijancima je sljedeći:

Na golu će biti Supić, stoperski trio činit će Spahić, Nadarević i Pandža. Na desnom beku standardni Džemo Berberović a na lijevom Ibričić. Zadnjeg veznog igrat će Jahić dok će pored njega u veznom redu biti još i Misimović te Samir Muratović.

U napadu će biti Zlatan Muslimović i Edin Džeko.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije