Otkazali Misimović i Rahimić

Radiosarajevo.ba
Otkazali Misimović i Rahimić

Nogometni svaez Bosne i Hercegovine saopćio je kako Elvir Rahimić i Zvjezdan Misimović neće nastupiti u prijateljskoj utakmici sa Iranom 12. avgusta na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Vezano: BiH napredovala jedno mjesto

Misimović, koji je produžio ugovor sa Wolfsburgom, je zamolio i dobio dopuštenje selektora Miroslava Blaževića da propusti ovu utakmicu zbog porodičnih razloga. Ovo će biti odlična prilika za Ćiru da na Misketovoj poziciji isproba neke druge igrače, jer kako je poznato, najbolji asistent Bundeslige u protekloj sezoni zbog kartona neće moći igrati na gostovanju u Armeniji 5. septembra u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Elvir Rahimić je svoj nastup u prijateljskom susretu otkazao zbog povrede.

Upitan je i nastup novog igrača Red Bull Salzburga Admira Vladavića koji je u subotu povrijedio ligamente desne noge, te propustio uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka u Zagrebu.

Neizvijestan je nastup Asmira Begovića koji je trebao debitirati na ovoj utakmici na golu reprezentacije BiH. Golman Portsmoutha očekuje prinovu u porodici, pa stoga je malo vjerovatno da će se pojaviti na okupljanju zakazanom za 10. avgust u ilidžanskom hotelu "Hercegovina".

Suoćen sa otkazima Ćiro je bio primoran uputiti dodatni poziv Erminu Zecu, napadaču hrvatskog prvoligaša Šibenika. Zec traži novi klub, pa zbog toga nije upisao niti jedan nastup za hrvatskog prvoligaša.

Zec je mladi reprezentativac BiH, a upisao je jedan nastup za A tim u pobjedi protiv Slovenije 4:3 u novembru prošle godine.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije