Otkako mu je umro sin, Cristiano Ronaldo više nije isti: Krivi ljude oko sebe

0
Radiosarajevo.ba
Otkako mu je umro sin, Cristiano Ronaldo više nije isti: Krivi ljude oko sebe
Foto: EPA - EFE / Florentino Perez, Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes

Cristiano Ronaldo i njegov agent Jorge Mendes raskinuli su saradnju krajem prošle godine. Razlog zbog kojeg je došlo do rastanka i dalje nije poznat, a spekuliše se da je u pitanju to što Mendes nije mogao da mu pronađe klub u Evropi.

Prema pisanju francuskih medija, do definitivnog raskola je došlo zbog nemogućnosti agenta da Portugalcu obezbijedi klub na Starom kontinentu kojim bi bio zadovoljan, međutim, njihova veza je ranije počela da puca, piše Blic.rs.

Nakon što je Ronaldo dao intervju Piersu Morganu, u kojem je kritikovao tadašnji klub Manchester United i trenera Erika ten Haga, morao je da napusti "crvene đavole", a sve je zamotano u obostrani raskid ugovora. Uslijedio je pokušaj Mendesa da Ronalda progura u Bayern, Borussiu Dortmund, Chelsea, PSG, Napoli, ali nijedan od tih nije bio spreman da plati iznos koji bi zadovoljio portugalskog napadača. Ronaldo je završio u Al Nasru.

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Promijenila ga je smrt sina

Iako je danas najplaćeniji fudbaler svijeta, Saudijska Arabija nije bila njegova želja. Međutim, do zahlađenja odnosima je došlo i prije toga.

Kako je neimenovani izvor otkrio za francuski L'Equipe, Ronaldo i Mendes su počeli da se razilaze nakon fudbalerove porodične tragedije, u danima nakon smrti njegovog sina. Dječak je umro pri rođenju, sredinom aprila prošle godine.

"Tu je odnos počeo da puca. Ronaldo je počeo da se ponaša drugačije. Kada ga je trener ljutio, on je počeo da mu odgovara. Ista stvar je bila i sa Mendesom", rekao je izvor za koga se navodi da je prijatelj igrača i agenta.

Među njima je došlo do nesuglasica koje nisu uspjeli da riješe.

"Ronaldo je ciljao više od Al Nasra. Bio je siguran da može da igra u velikom klubu", kazao je, dodajući da Ronaldo agentu zamjerio što ne odrađuje posao kako je on zamislio, dok Mendes smatra da je Ronaldo napravio grešku kada je dao intervju Morganu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije