Otac fudbalera napao predsjednika Hajduka i prijetio mu smrću

Anadolija
Otac fudbalera napao predsjednika Hajduka i prijetio mu smrću
Fizički i verbalno, uz prijetnje smrću, danas je nešto nakon 10 sati u svom uredu na stadionu Poljud u Splitu napadnut Ivan Kos, predsjednik Uprave Hrvatskog nogometnog kluba (HNK) Hajduk, saopšteno je iz HNK Hajduk, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednika Uprave HNK Hajduk napao je tokom sastanka roditelj jednog prvotimca koji je bio u pratnji dvojice saradnika od kojih se jedan predstavio kao zastupnik igrača. 

"Za danas je roditelj zatražio sastanak s predsjednikom Uprave HNK Hajduk. Razgovor od strane roditelja i saradnika s jedne strane, te predsjednika Uprave HNK Hajduk išao je isključivo u smjeru nezadovoljstva statusom sina u prvoj momčadi HNK Hajduk, a nakon što mu je u više navrata ponovljeno kako pritisaka na trenera prve momčadi HNK Hajduk neće i ne smije biti, zatražen je i raskid ugovora na štetu kluba. S obzirom na to da taj igrač HNK Hajduk ima profesionalni ugovor i ne postoji nikakva pravna osnova za raskid na štetu kluba (klub mu ispunjava sve obveze iz ugovora), predsjednik Uprave HNK Hajduk je u cilju zaštite kluba tu informaciju ponovio roditelju i saradnicima. Nakon što u nekoliko navrata nije udovoljeno njegovom zahtjevu roditelj je fizički nasrnuo na predsjednika Uprave HNK Hajduk, potom i verbalno. Daljnji fizički kontakt spriječio je jedan od dvojice prisutnih saradnika", istaknuto je u saopštenju za javnost HNK Hajduk. 

U nekada renomiranom splitskom klubu navode i da "je spomenuti roditelj i ranije, u nekoliko navrata verbalno vršio pritisak prema uposlenicima HNK Hajduk, a danas je situacija kulminirala incidentom na koji je Hajduk morao reagirati". 

"Sve je prijavljeno policiji koja je izvršila uviđaj te je podnesena i kaznena prijava prijetnje", tvrde u HNK Hajduk, dodavši: 

"HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja, a istovremeno neće dopustiti i niti jedan oblik pritiska prema stručnom stabu prve i druge momčadi, trenerima svih selekcija Akademije kluba, te općenito uposlenicima ili Upravi kluba". 

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, predsjednika Hajduka napao je otac igrača Frane Vojkovića, kojeg je policija privela i protiv kojeg će biti podnesena "kaznena prijava za prijetnju", piše Anadolu Agency. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije