Ostaju li Zmajevi bez tri važna igrača?

2
Anadolija
Ostaju li Zmajevi bez tri važna igrača?
UEFA.com / Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA, obratio se nakon sastanka Izvršnog komiteta i najavio teške kazne za fudbalere koji budu nastupali u Superligi.

UEFA je žestoko odgovorila na objavu 12 evropskih klubova o pokretanju Superlige elitnog i zatvorenog takmičenja 20 najbogatijih, koje praktično ruši Ligu prvaka.

"Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u. Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta", izvještava Anadolija nakon zasjednja Uefina izvršnog odbora izrekao Uefin predsjednik Aleksander Čeferin i potvrdio Uefine najave.

"Zahvaljujemo klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i njemačkim klubovima, koji su odbili prijaviti se za ovo. Pozivamo sve ljubitelje nogometa, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako ga najave. Predugo je interes rijetkih bio ključan. Dosta je", poručila je ranije Uefa.

Za danas je zakazan i sastanak Izvršnog odbora UEFA-e u Cihiru, gdje će se sutra održati i 45. redovni kongres ove organizacije.

Zmajevi trenutno imaju tri fudbalera u klubovima koji su među osnivačima Superlige, tako da bi naša reprezentacija mogla ostati bez Miralema Pjanića, Radeta Krunića i Seada Kolašinca, koji nastupaju za Barcelonu, AC Milan i FC Arsenal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije