Oslabljeno Sarajevo dočekuje Travnik

Radiosarajevo.ba
Oslabljeno Sarajevo dočekuje Travnik


Nogometaši Sarajeva u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine  u subotu na Koševu (15.00 sati) dočekuju ekipu Travnika.

Trener Jirži Plišek danas je na pres-konferenciji je naglasio, da je njegov klub dobro iskoristio  pauzu u prvenstvu i spremno dočekuje predstojeći susret.

"Kada je u pitanju igrački kadar odranije  je poznato  da je van ekipe kapiten Sedin Torlak, koji je kažnjen od Nogometnog saveza BiH, Kenan  Handžić pauzira zbog žutih kartona, dok je Adin Đafić rekonvalescent. Ostali igrači spremni su za utakmicu, u kojoj ćemo, kao i uvijek na domaćem terenu, ići na pobjedu", kazao je Plišek.  
 
U osvrtu na odluku Komiteta za normalizaciju NSBiH, koji je zabranio navijačima Sarajeva odlazak na  utakmice u gostima, direktor Dino  Selimović  je istakao da je klub uputio zahtjev za detaljno obraloženje ove odluke.   

"U FK Sarajevo smatramo da ova kazna nije rješenje problema koji se dešavaju na sportskim i oko sportskih terena, jer ni u jednom incidentu nisu krivci bili gostujući navijači. Što se tiče predstojećeg gradskog derbija sa Željezničarom na Grbavici nadam se da ćemo ostvariti kompromis. Mi ne želimo da nastavljamo tenzije koje su bile dosad, ali ukoliko dođe do gostovanja naših navijača  očekujemo adekvatan prostor", kazao je Selimović.

U sklopu pres-konferencije direktor firme  ASA Auto  Senad Olovčić i direktor kluba Dino Selimović potpisali su ugovor  po kojem će ova kompanija, koja je ovlašteni uvoznik i distributer "škoda vozila" u BiH, sponzorirati FK Sarajevo u sezoni 2011./2012.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije