Osim želi Muhameda Mujića u Želju

Radiosarajevo.ba
Osim želi Muhameda Mujića u Želju

Muhamed Mujić, mladi 17-godišnji nogometaš tuzlanske Slobode, zapao je za oko Amara Osima menadžera Željezničara.

Mujić, iako još uvijek nije punoljetan, proteklu sezonu igrao je za prvi tim Slobode, te za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH. Zahvaljujući svojim igrama, skrenuo je na sebe pažnju i Branimira Tulića, selektora U-21 selekcije BiH. Mujić iza sebe ima uspješnu sezonu što pokazuje i poziv u selekciju Sportskih novinara BiH koja je na Koševu igrala meč protiv naše nogometne A-reprezentacije.

Muhamed igra na poziciji centralnog veznog, a može biti i drugi napadač. Odlikuje ga dobra tehnika i odličan pregled igre, a Željezničaru nedostaje baš takav tip igrača. Posebno ukoliko Grbavicu napusti Samir Bekrić, za koga se interesuju njemački, turski i grčki klubovi.

U kakvom je stanju Željin trenutni igrački kadar najbolje su pokazale utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru i Lokomotive iz Zagreba, na turniru u Slavonskom Brodu.Amar Osim ima veoma dobro mišljenje o Mujiću i već se raspitivao za njega, ali otežavajuću okolnost trenutno predstavlja ugovor koji ima sa Slobodom i koja na njega najozbiljnije računa. Na pripremama je najbolji igrač tuzlanskog tima i male su šanse da će ga Sloboda pustiti da ode.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije