Osim u Međugorje vodi 20 igrača

Radiosarajevo.ba
Osim u Međugorje vodi 20 igrača

Amar Osim, novi šef stručnog štaba Željezničara značajno je reducirao igrački kadar koji mu se na raspolaganje stavio na prozivci prije sedam dana.

Osim se odrekao čak 12 nogometaša od kojih će neki ići na posudbu, dok će sa drugim biti raskinut ugovor.

U srijedu u 13 sati na pripreme u Međugorje putuju dva golmana Šehić i Pjanić, te 18 igrača: Mirsad i Haris Bešlija, Memišević, Muharemvoić, Sadiković, Rovčanin, Kerla, Stanić, Cocalić, Bučan, Šimić, Svraka, Bekrić, Mulalić, Čolić, Mujkanović, Salkić i Mehić.

Na pripreme je trebao putovati i Delimir Bajić koji je otpao zbog povrede. Kako piše Oslobođenje neizvijestan je status Emira Zebe, dok klub intenzivno pregovara sa Stevom Malinovićem o raskidu ugovora. Prema pisanju ovog sarajevskog lista, ugovor je raskinut sa Dudićem koji će karijeru nastaviti u Travniku,, odakle je i stigao na Grbavicu. Klub su ranije napustili Softić, Hrkač, Radovanović i Redžepi.

Branko Šešlija će i u sljedećoj sezoni nositi dres Leotara, ali kao posuđen igrač.

Novi ugovori biće ponuđeni kapitenu Mulaliću, Mujkanoviću, Sadikoviću, Muharemoviću i Staniću.

Plavi će u Međugorju provesti osam dana, a za to vrijeme odigrat će dvije utakmice, u nedjelju u Međugorju protiv GOŠK-a, a u utorak u večernjem terminu u Mostaru, protiv Zrinjskog. U Sarajevo se vraćaju 9. jula, nakon čega 11. i 12. jula slijedi nastup na turniru u Slavonskom Brodu.

"Nakon uvodnih dana, mogu slobodno reći da bi, od svih tih igrača, njih četiri moglo igrati, tako da će i ovaj spisak od 20 fudbalera po povratku iz Međugorja sigurno biti skraćen za bar šest imena. Ovoliki broj grača vodimo samo zato da bismo mogli igrati na dva gola", rekao je Osim za Dnevni Avaz.

Od igrača koji putuju u Međugorje, van stroja su Mirsad Bešlija i Muharemović, ali se očekuje da u petak počnu trenirati.

Kao pojačanja tima sa Grbavice spominju se Elvir Čolić i Adnan Jahić. Situacija sa Čolićem koji je Čelikov igrač na posudbi u Veležu, dok bivši igrač Slobode Jahić traži inostrani angažman.

"Tre­ba nam li­je­vi bek, sto­per, ve­zis­ta i na­pa­dač. U ob­zir mo­gu do­ći sa­mo ko­li­ko-to­li­ko do­ka­za­ni igra­či", re­kao je Amar Osim, piše San.

Prema pisanju ovog lista jedan od igrača koji bi mogao pojačati Plave je 33-godišnji Alen Mešanović. Sto­per bi tre­bao bi­ti El­vis Me­šić, ko­ji je pro­te­klu se­zo­nu igrao u Ci­ba­li­ji, a ra­ni­je u bi­ha­ćkom Je­din­stvu. Nu­di se li­je­vi bek Ja­smin Mo­ra­njkić,ko­ji je prte­klu se­zo­nu no­sio dres Čeli­ka, a na Grba­vi­cu bi ra­do do­šao i Ar­ben Av­di­ja, ne­ka­daš­nji ve­li­ki ta­len­ta, da­nas 28-go­diš­njak ko­ji bi po­no­vo obu­kao pla­vi dres. Me­đu­tim, Osim je, na­vo­dno, sta­vio ram­pu na po­vrat­ke biv­ših igra­ča Že­lje, pa su ta­ko otpa­li Jol­dić, Mu­lao­sma­no­vić i Kaj­taz.

Prema informacijama koje ima San Željezničar će potpisati ugovor na čak sedam godina sa dvojcom 17-naestogodišnjaka iz Željinog omladinskog pogona. Riječ je o Banjaminu Čoliću i Semir Džip.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije