Osim: U Japanu me više cjene nego u zemljama EX-YU

Radiosarajevo.ba
Osim: U Japanu me više cjene nego u zemljama EX-YU

Nogometna legenda Ivica Osim (68) nakon što je u novembru 2007. u Japanu doživio moždani udar, u Grazu gdje živi podvrgava se intenzivnoj terapiji i teškim vježbama, a od terapija i bolnice sada se oporavlja u Vodicama, u kući Gorana Fržopa, sina suprugine sestre. Osim se bez većih teškoća kreće i obavlja sitnije poslove, ali ipak ne izlazi bez pratnje.

Osim je izjavio da ga više cijene i o njemu vode brigu u Japanu, gdje je bio zadnjih nekoliko godina, nego u BiH, Hrvatskoj ili u Srbiji.

"Imam vrlo korektan odnos s ljudima iz japanskog nogometa, stalno se s njima čujem, dolaze, snimaju emisije o meni... Trenutno su na najboljem putu da se kvalificiraju na SP u Južnoafričkoj Republici 2010. To im je jedinstvena prilika. Japanci žive tako, oni su tehnološka, finansijska sila svijeta, a treba im još nešto da se dokažu. To je nogomet. Ali ne može se sve kupiti, ni sve imitirati. Rekao sam im da je dosta imitiranja, tražio sam da japaniziramo japanski nogomet!", prepričao je Osim.

Zbog bolesti, veze s nogometom sveo je uglavnom na gledanje utakmica na televiziji. Tako je gledao i finale Hrvatskoga kupa između Dinama i Hajduka.

"Očito Dinamo puno bolje od Hajduka podnosi pritisak koji stvaraju mediji, pa i menadžeri na tribinama. Previše je među igračima straha od neuspjeha. I jednima i drugima stvoreno je ozračje da moraju pobijediti, ali vidljivo je da su se igrači Dinama s time puno lakše nosili i da su lakše disali. Dinamo je bio puno pripremljeniji, jer pripremati se treba puno prije derbija, a treba imati i malo sreće. Što se tiče crvenih kartona, zadovoljan sam kako je sudija sudio. Da je takvo suđenje i na drugim utakmicama, igralo bi se puno ljepše. Takva su pravila, ko udari igrača, dobije crveni. Drugi put će se paziti", komentirao je derbi Ivica Osim igru i suđenje na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije