Osim: Portugalci su dobri, ali nisu nepobjedivi

Radiosarajevo.ba
Osim: Portugalci su dobri, ali nisu nepobjedivi

Legenda bh. nogometa Ivica Osim rijetko kada prognozira utakmice, ali u razgovoru za Dnevni avaz, dalo se naslutiti da Švabo vjeruje u naš nacionalni tim.

"Na terenu su vidjeli da Portugal nije ono što su mislili, da nemaju razloga da se plaše. S druge strane, protivnik je već na svom terenu osjetio strah, a tek kako će im biti u Zenici. Naravno, ne smijemo ih potcijeniti, ali ne trebamo ih ni precijeniti, dobra su ekipa, ali daleko od toga da su nepobjedivi", rekao je Osim i dodao: "O sreći ne treba razmišljati. Istina je da smo tamo doživjeli zaista rijetko viđene pehove, ali glupo bi bilo sada očekivati da se to vrati u Zenici. Vratit će se, ali ko zna kad."

Osim vejruje da se naša reprezentacija može nositi sa Portugalom, te stvoriti nekoliko prilika iz kojih bi mogli zabiti pogodak koji bi nas vratio u igru.

"Španci su puno, puno bolja ekipa od Portugala, a mi smo im u Zenici napravili četiri-pet 100-postotnih prilika. Neće im baš biti lako da se odbrane, pokazali su u Lisabonu koliko su ranjivi", rekao je proslavljeni trener.

Bivši tigrač i trener Željezničara, te Partizana, Panathinaikosa, Sturma, Jef Uniteda, selekcija Jugoslavije i Japana se rijetko petlja u posao drugih trenera. Ipak je Štraus sa Grbavice početkom kvalifikacija Ćiri predložio Muratovića, a sada vjeruje kako Pjanić treba igrati zajedno s Misimovićem.

"U Lisabonu je stoper Pepe izašao na Misimovića i potpuno ga uštopao, a mi nismo imali adekvatno rješenje. I njihov Deko je bio slab, ali ipak ne ovise toliko o njemu koliko mi o Misimoviću, a takav tip igrača lako se uštopa, posebno kada ga markira stoper", rekao je Osim i dodao: "S Pjanićem u ekipi, Portugalci će morati malo više mozgati. Bit će teško bez Muratovića, Rahimića i posebno Spahića koji, isto kao i Pepe, može odigrati više uloga, ovisno o rezultatu. Ali, nećemo se sada predati zbog toga."

Prema Osimovim riječima utakmica će biti izuzetno zahtjevna, a igrači fizički moraju izdržati jer su Portugalci veoma brzi.

"To su utakmice u kojima se ne smije stati, lako se može desiti da upravo fizička sprema bude presudna", rekao je Ivica Osim na kraju razgovora za Dnevni avaz.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije