Osim: Moramo biti oprezni, GOŠK je čudna ekipa i imaju moje poštovanje

Radiosarajevo.ba
Osim: Moramo biti oprezni, GOŠK je čudna ekipa i imaju moje poštovanje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amar Osim

U okviru 24. kola PLBiH fudbaleri Željezničara će gostovati ekipi GOŠK-a.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, a povodom susreta su se obratili šef stručnog štaba Plavih Amar Osim te prvotimac Antonio Pavić.

Amar Osim je na početku konferencije za medije istakao: “Neke smo igrače uspjeli podići na fizičkoj spremi, na neki određeni nivo. Ali, na potpunu informaciju čekamo poslije utakmice. Trenirali smo malo jače, oko pola 7 u nedjelju ćemo znati da li smo protračili vrijeme… Povrijedio se Sadiković i neće igrati, a Ermin Zec je spremniji nego što je bio. Nije još dovoljno, što je očekivano”.

Potom je dodao: “GOŠK je čudna ekipa, s takvim sredstvima opstaje i imaju moje poštovanje. Kada pogledate koliko su bodova osvojili protiv Želje i Sarajeva, sve vam je jasno. Zato i zaslužuju respekt, imaju skučene finansije. To je znak da ih se treba poštovati, što zbog uslova, što zbog igre… Moramo biti oprezni”.

Istakao je da u ligi nema laganih utakmica: “Po imenu kluba i rezultatima smo favoriti, ali ne možemo iz jednačine izbaciti taj njihov teren. Uopšte nema laganih utakmica. Mi to sve znamo, možda jesmo favoriti jer smo Željo, ali ne očekujemo laganu utakmicu. Igrat ćemo maksimalno ozbiljno i tako smo se spremili. Zec je uspio za 24 minute dobiti dva žuta kartona, nema odmaranja za Sarajevo, jer su svi bodovi isti”.

Potom se prisutnima obratio i prvotimac Plavih Antonio Pavić: “Nismo u situaciji da možemo razmišljati o dvije utakmice unaprijed. Bitno nam je ići utakmicu po utakmicu. Nakon GOŠK-a razmišljat ćemo o Sarajevu”.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 16:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije