Osim izvršio prozivku igrača

Radiosarajevo.ba
Osim izvršio prozivku igrača

Novi šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim u petak je izvršio prozivku igrača, na koju se javilo 28 fudbalera, od kojih je nekoliko bilo novih, kao i onih koji su se vratili sa pozajmica.

Nakon prozivanja, igračima su se obratili novi šef, kao i predsjednik kluba Sabahudin Žujo, nakon čega su plavi i odradili prvi trening, čime su i zvanično počele pripreme za narednu sezonu, prenosi fkzeljeznicar.com

Na prozivci su se pojavili: Šehić, Pjanić, Gvozdić i Borić (golmani), Salkić, Mulalić, Cocalić, Sadiković, Čolić, Memišević, Omerović, Muharemović, Haznadar, Bekrić, Dialiba, Bučan, Šimić, M. Bešlija, Svraka, Zeba, H. Bešlija, Rovčanin, Stanić, Mehić, Mujkanović, i Malinović, te dva nova igrača, Ibrahimović i Osmanagić koji su u redove plavih došli iz pogona nogometne škole, Bubamara.

Igrači Željezničara će narednih nekoliko dana provesti u Sarajevu nakon čega će otputovati na pripreme u Međugorje te na turnir u Slavonski Brod.

Po povratku u Sarajevu uprava Željezničara će se dati u potragu za nekoliko novih pojačanja koji bi naredne sezone trebali nositi dres Željezničara.

Treba istaći i da su ugovori istekli Mulaliću, Muharemoviću, Staniću i Sadikoviću, da li će pomenutim igračima biti ponuđeni novi ugovori znat će se nakon što se stručni štab konsultuje sa upravom.

Još uvijek je upitno da li će najbolji igrač plavih prošle sezone, Samir Bekrić i naredne sezone nositi dres Željezničara, kako smo pisali prije nekoliko dana, Bekrić je blizu prelaska u Tursku.

Odlučeno je i da igrači Željezničara od naredne sezone nose sportsku opremu, proizvođača Joma.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije