Osim i Sipović najavili meč sa Zvijezdom 09 i lov na pobjedu

Radiosarajevo.ba
Osim i Sipović najavili meč sa Zvijezdom 09 i lov na pobjedu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Osim i Sipović najavili meč sa Zvijezdom 09 i lov na pobjedu

Željezničar će sutra navečer (srijeda, 20 sati) na Grbavici ugostiti posljednjeplasiranu ekipu Premijer lige BiH, Zvijezdu 09.

Tim povodom predstavnicima medija danas sus se obratili šef stručnog štaba i fudbaler Plavih, Amar Osim i Enes Sipović.

“Nadam se da ćemo ostati neporaženi, ali ni to nije dovoljno. Sve ćemo učiniti da pobijedimo“, kazao je Osim na otvaranju press-konferencije.

Trener Željezničara zatim se referirao ne prethodni meč, protiv Radnika, kao i na novinarsku kontataciju da njegov tim pobjeđuje i kad ne briljira.

“Nismo često ove sezone bili apsolutno bolji, ali ova prošla utakmica je bila gdje je naša pobjeda logična. Bilo je pitanje trenutka kada ćemo dati gol. Pitajte igrače Radnika da li je to bilo kasno. Svaku utakmicu imamo pod kontrolom, šta god to značilo. Dominirali smo i pritiskali protivnika, na kraju je moglo ubjedljivije. Nadam se da ćemo i sutra tako, a potpisao bih isti rezultat i igru”, dodao je Osim.

Zatim je govorio o igračkom kadru.

“Sad zasad je ova ekipa najbolja, ali to se mijenja. Daj Bože da ne bude razloga da se mijenja. Imamo dosta utakmica, i ostali će dobiti priliku da pokažu da se na njih može ozbiljno računati. To se sve u fudbalu brzo promijeni, ali u posljednje vrijeme igramo sa sličnom ekipom”, povukao je Osim.

Potom je ponovo fokus prebacio na sutrašnji meč.

“Oni imaju najmanje bodova i najbliže su da ispadnu. Do kraja ima 72 boda u igri, ali i u prošloj sezoni su tek u 13. kolu zabilježili pobjedu. Sve je moguće”, riječi su Osima, piše SCSport.

Sipović je pred meč sa Zvijezdom istakao:

“Imali smo situaciju protiv Slobode da smo ranije upisali tri boda, Sloboda je došla ekstra motivirana i uzela bod. To nam se ne smije ponoviti. Samo uz dobar pristup možemo doći do dobrog rezultata”.

Defanzivac Želje ovom prilikom je otvorio srce i kazao šta za njega znače nastupi u plavom dresu.

“Moja prva izjava kada sam došao bila je da mene opisuje srčanost i borbenost. Time pokušavam nadoknaditi svoje nedostatke. Ovacije s tribina me tjeraju da dajem još više za ovaj klub. Ovaj klub je za nas sve prava ljubav. Naravno da je dolazak bio prava odluka. Ne znam za koga dolazak na Grbavicu može biti pogrešna odluka. Otac me poslije rata prvo doveo na Grbavici, a onda u zoološke vrtove i druga mjesta”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije