Optužnica protiv fudbalera Manchester Cityja zbog - klađenja

Radiosarajevo.ba
Optužnica protiv fudbalera Manchester Cityja zbog - klađenja

Engleska fudbalska asocijacija (FA) optužila je defanzivca Manchester Cityja Martina Demichelisa za nedolično ponašanje u vezi s klađenjem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tridesetpetogodišnjem Argentincu se na teret stavlja da je 12 puta prekršio pravilo E8 pravilnika FA u vezi s fudbalskim utakmicama u periodu pd 22. do 28. januara, navodi se u saopćenju FA.

Kako prenose britanski mediji, Demichelis do 5. aprila mora odgovoriti na ove optužbe, a ukoliko se pokaže krivim, prijeti mu kazna od 900 do 22.900 eura.

Na osnovu pravilnika FA, fudbaleri nemaju pravo da se direktno ili indirektno klade, daju savjete, dozvole, povode u vezi s klađenjem na utakmice u kojima su učestvovali ili će učestvovati tokom sezone ili na koji mogu da imaju bilo kakav uticaj.

Fudbaleri također nemaju pravo izazvati ili savjetovati nekog da se kladi po pitanjima fudbalskih transfera, zapošljavanja menadžera, selekcija ili disciplinskih pitanjima.

FA nije precizirala da li je Demichelis optužen da se kladio na utakmice u kojima je on igrao tokom pomenutog perioda. City je 23. januara remizirao sa West Hamom, dok je 27. janura rezultatom 3-1 izborio pobjedu nad Evertonom u Ligi kupa. Demichelis je odigrao obje utakmice 90 minuta.

FA je u avgustu 2014. godine uvela zabranu za sve učesnike u fudbalu da se klade na bilo koju fudbalsku utakmicu u svijetu. Prije toga, igrači, treneri i ostali zvaničnici nisu se mogli kladiti samo na utakmice koje igra njihov klub.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije