Navijači izazvali haos upadom na teren, opšti metež bio na stadionu

0
Radiosarajevo.ba
Navijači izazvali haos upadom na teren, opšti metež bio na stadionu
Foto: Twitter / Haos na stadionu Allianz Riviera

Posljednji meč nedjeljnog programa trećeg kola francuske Ligue 1 donio je na Allianz Rivieri (Allianz Riviera) duel Nice i Olympique Marseillea, a meč je prekinut u drugom poluvremenu pri vodstvu domaćih 1:0 zbog ulijetanja navijača na teren.

Neki od igrača bili su meta huligana piše SCsprot.ba, a osiguranje nije uspjelo spriječiti i kontakt navijača sa fudbalerima u nekim trenucima.

Meč je poslije duge pauze trebao biti nastavljen, ali pošto na terenu nije bilo fudbalera Marseillea, sudija je prekinio duel i očekuje se da će on biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za Nicu.

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

Čitav incident je počeo kada su navijači Nice gađali flašom Dimitrija Payeta dok je izvodio korner, a on im je uzvratio i bacio flašu u njihovom smjeru. Tada je došlo do incidenata, koji se dugo nisu smirivali. Igrači su potom otišli u svlačionice dok su organi reda pokušavali da uspostave kontrolu.

U čitavom metežu učestvovao je i trener Marseillea Jorge Sampaoli – Argentinac je bio na ivici fizičkog obračuna sa defanzivcem Nice Jean-Clairerom Todiboom.

U tom trenutku Nica je vodila rezultatom 1:0, a pogodak je u 49. minutu postigao Danac Kasper Dolberg.

Neki od igrača Marseillea su i povrijeđeni u incidentima, piše SCsport.ba. Na kraju je donesena odluka da se meč nastavi, ali gostujući fudbaleri nisu željeli da se vraćaju sa teren.

Igrači Nice bili su na terenu, pa je sudija morao da prekine duel.

Budući da fudbaleri gostiju nisu bili na terenu u vrijeme u koje je od njih to zatražio organizator, očekuje se da će duel biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaćina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije