Oporavak Ibiševića teče po planu

Radiosarajevo.ba
Oporavak Ibiševića teče po planu

Novi bh. sportski magazin Sport Centar u svom prvom broju ponudio je intervju sa bh. reprezentativcem i napadačem Hoffenheima, Vedadom Ibiševićem koji se oporavlja od povrede prednjih križnih ligamenata.

"Okončao sam drugu fazu rehabilitacije, koju sam odradio u Minhenu kod Klausa Edera, fiziterapeuta reprezentacije Njemačke. Radio sam sa vrhunskim maserima, dnevno sam imao do pet tretmana, a poslije i dva treninga od po sat i pol“, izjavio je Ibišević za Sport Centar.

Postojala je šansa da Vedo istrči na teren prije kraja sezone, ali...

"Postojala je, ali se to ipak neće dogoditi. Planirao sam da zaigram u posljednja dva kola, ukoliko klubu bude potrebna moja pomoć u borbi za plasman u Evropu. Međutim, zapali smo u rezultatsku krizu, izgubili smo mjesto koje vodi u evropske kupove i stoga neću ništa rizikovati. Sedmicu ili dvije prije kraja prvenstve počeću raditi sa prvom ekipom, da počnem ulaziti u duele i da polako vraćam osjećaj za igru“, rekao je Vedad za novi bh. sportski magazin.

Novi ugovor?

“Pregovori oko produženja saradnje već su u poodmakloj fazi. Želim da se to što prije riješi kako bih bio maksimalno koncentrisan na pripreme. Nadam se da ćemo do kraja sezone sve završiti“, istakao je Ibišević za Sport Centar.

O Hoffenheimu..

Koliko god je Hoffenheim, naših rerpezentativaca Ibiševića i Salihovića bio dobar na jesen, toliko je loš u proljetnom dijelu lige, ubilježivši samo jednu pobjedu u 11 utakmica uz sedam remija. S 10 “proljetnih” bodova Hoffenheim je pao na 8. mjesto i teško će dohvatiti poziciju koja vodi u Europu.

"Sve se okrenulo naopako. Sve što nas je pratilo u prvom dijelu sezone, dobre igre i rezultati, zdravlje i sreća…, sve se poljuljalo i pali smo. Bilo je teško održati visoku razinu u trenucima kada je u važnim utakmicama ekipi nedostajalo po 4-5 ključnih igrača. Uz to, mi smo mlada i pomalo neiskusna ekipa, što se u pojedinim trenucima i pokazalo", kazao je Ibišević, koji se trenutno nalazi u rehabilitacijskom centru u predgrađu Münchena.

Još uvijek je neizvjesno koje će ekipa izboriti evropske vize. U krugu kandidata su Schalke, Hoffenheim, Borussija Dortmund, a Bayer Leverkusen i Werder, Hertha i Stuttgart su u jako dobrim pozicijama…

"Ne znam hoćemo li uspjeti dohvatiti Europsku ligu. Naši konkurenti pokazuju bolje igre od nas i ne prosipaju olako bodove. Iskreno bih volio da se moji suigrači 'podignu' i u preostalih sedam utakmica izbore Europu, ali bit će jako teško. Atmosfera u klubu nakon niza loših rezultata nije sjajna, vidi se da igračima nedostaje prijeko potrebnog samopouzdanja", rekao je Vedo.

Vedo je pozdravio dobru igru Wolfsburga.

"Ide im odlično i volio bih da titula pripadne njima. Imaju niz od deset uzastopnih pobjeda i s obzirom na sve što su pokazali, zaslužuju postati prvaci. I zbog Misimovića i Džeke bih volio da u tome uspiju", rekao je na kaju bh. reprezentativac.

sportcentar.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije