Oponašali majmune da uvrijede novu nadu talijanskog fudbala, a on im začepio usta

Radiosarajevo.ba
Oponašali majmune da uvrijede novu nadu talijanskog fudbala, a on im začepio usta
Foto: EPA-EFE / Moise Kean

Kada oponašate zvukove koje proizvode majmuni onda za sebe vjerovatno želite reći da ste "majmun".

Tako je grupa "majmuna" prisustvovala utakmici 30. kola talijanske Serie A između Cagliarija i Juventusa gdje su, zanimljivo, kada lopta dođe u noge nove najveće nade talijanskog fudbala - Moise Keana, ta oglašavanja postajala jača.

Nije poznato zašto su se "majmuni" na tribinama tako ponašali kada lopta dođe u noge Keana, ali nema nikakve sumnje da će kada sutra bude svojim golovima donosio trofeje u zgradu "Federazione Italiana Giuoco Calcio" (Fudbalskog saveza Italije), "majmuni" slaviti do zore. Nadamo se ipak da neće slaviti na stadionima. 

Ostaje nada i kako će "majmunima" biti zabranjen ulazak na stadione, jer istraživanja kažu da se 99 posto ostalih posjetilaca na sportskim terenima širom svijeta ne osjeća baš ugodno kada čuje majmunske zvukove. Ima brate dragi BBC Earth, National Geographic, Animal Planet, a na stadionima volimo čuti pjesmu ultrasa, a ne "hukanje majmuna".

Inače, Juventus je slavio protiv Cagliarija 2:0 na gostujućem terenu, a Kean je postigao jedan pogodak. Postoji li bolji način da se "majmunima" začepe usta. Ne postoji! Zna to i Moise Kean.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije