Opet neizvjesno na dnu

Radiosarajevo.ba
Opet neizvjesno na dnu

Nakon što su u prošlom kolu osvojili bod u Tuzli kod Slobode, izabranici Mehmeda Janjoša savladali su Velež sa 3:0 i tako privremeno izbili na drugu poziciju.

Sarajlije u vodstvo dovodi Maksumić u 13. minuti, a na 2:0 je povisio Pliska u 37. minuti, da bi konačnih 3:0 postavio je Škoro u 75. minuti pogotkom s bijele tačke.

Navijači Željezničara opet nisu vidjeli pobjedu u gostima. Novi poraz Plavi su doživjeli u Orašju od istoimene ekipe sa 2:1. Domaći su u vodstvo došli nakon 20 minuta igre a strijelac je bio Pejić, a na 2:0 povisio je Mikić u 66. minuti. Sve što su gosti sa Grbavice uspjeli učiniti jeste pogodak Mujkanovića u 78. minuti.

Do nova tri boda došao je i Borac svladavši Modriču rezultatom 2:0. Banjalučani su poveli preko Kajkuta, koji je u 21. minuti uspješno realizirao najstrožu kaznu. Već nakon pola sata igre Borac je došao do nedostižnih i ispostavit će se konačnih 2:0. Drugi pogodak za Banjalučane plod je dobre akcije domaćih, a uspješan realizator bio je Maksimović.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa Premijer lige Čelik je sa 2:0 svladao Slaviju. Zeničane u vodstvo dovodi Hadžić u 16., a za konačnih 2:0 pogodio je Jackson u 24. minuti utakmice.

Rezultati 25. kola Premijer lige BiH:
Orašje - Željezničar 2:1
Travnik – Zvijezda 2:1
Leotar - Laktaši 3:2
Borac - Modriča Maxima 2:0
Sarajevo - Velež 3:0
Čelik - Slavija 2:0

nedjelja
Široki Brijeg – Sloboda (16,30)
Zrinjski – Posušje (18,30)

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije