Olympiakos želi Jahića

Radiosarajevo.ba
Olympiakos želi Jahića

Nakon AEK-a, Genoe, Galatasaraya grčki mediji prenose informaciju da je Olympiakos opasno zagrizao za našeg reprezentativca Sanela Jahića, piše portal sportin.ba.

Odlične igre u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine nisu prošle nezapaženo pa je krug klubova koji žele našeg reprezentativca Sanela Jahića sve širi. Posljednji u nizu je Olympiakos.

"U klub konkretno nije došlo ništa, a ja sam za sve čuo preko medija. Istina je da će Olympiakos od naredne sezone biti dosta slabiji što se tiče odbrane. Stup njihove odbrane Anzas je okončao karijeru dok bi im na mjestu stopera igrao Zevlakov koji je klasični bočni igrač, sigurno je da su im za narednu sezonu potrebna dva stopera, a ja sam čuo da bi to mogao biti ja. Međutim, kao što kažem u klub konkretno nije došlo ništa, ja se u Arisu osjećam dobro tako da ne pridodajem mnogo pažnje tim špekulacijama", rekao je Sanel Jahić za sportin.ba.

O utakmici sa Omanom...

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević u Jahiću je, kako je u medijama izjavio, našao univerzalnog igrača. Nakon 'pronalaska' igrača Arisa, Ćiro više ne mašta o Saši Papcu ili Hasanu Salihamidžiću, a nedvojbeno je da će Jaha, kako mu tepaju navijači, biti u stastavu za utakmicu naše selekcije sa Omanom 9. juna.

"Bit će to dobra provjera, Oman je našoj javnosti sasvim nepoznata selekcija, ali danas svaka reprezentacija zna igrati i boriti se. Danas nema lakog protivnika, oni su završili treći u svojoj grupi u prvom dijelu kvalifikacija, ispred njih su bili Bahrein i odlični Japan tako da mislim da ih ne smijemo podcijeniti, tu utakmicu moramo ozbiljno shvatiti i nastaviti niz pobjeda" rekao je bivši igrač sarajevskog Željezničara koji se osvrnuo i na Premijer lugu: "Pratim našu ligu i Željezničar, žao mi je što ne igraju baš najbolje. Željo je veliki klub i veliko ime u našem nogometu i realno mislim da je im je mjesto među prve tri ekipe u Bosni i Hercegovini. Svi ljudi koje vole Želju trebaju mu pomoći da se vrati tamo gdje je nekada bio", smatra bh. reprezentativac.

Sanel je dodao da su mu prve utakmice u dresu tima sa Grbavice bile jedne od najdražih u njegovoj igračkoj karijeri.

U glavni grad naše zemlje Jahić se vraća 15. maja.

"Volio bih da mogu prisustvovati vječitom derbiju na Grbavici, ali još nisam završio sve klupske obaveze", rekao je Sanel.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije