Olimpik bez problema savladao Slobodu na Koševu

0
Radiosarajevo.ba
 Olimpik bez problema savladao Slobodu na Koševu
Foto: S. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice Olimpik - Sloboda

Fudbaleri Olimpika upisali su vrijednu pobjedu nad Slobodom u posljednjem meču 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a završeno je rezultatom 2:0.

Olimpik, kojem su bodovi i više nego neophodni u borbi za opstanak, upisao je vrlo lijepu pobjedu protiv blijede i bezidejne Slobode koja nije prijetila gotovo nikako danas.

Već u šestoj minuti domaći su poveli. Ivan Čurjurić je sjajno centrirao iz slobodnog udarca, a Nebojša Gavrić iz nimalo lake pozicije glavom pogađa za vodstvo svog tima.

Uslijedio je period mirne igre u kojoj nismo vidjeli mnogo uzbuđenja. Nakon pola sata igre izdvaja se i pokušaj Čurjurića direktno u Golubovića, dok je u 37. minuti Dženis Beganović imao jedinu kakvu-takvu prijetnju koju bilježi gostujući tim, ali je iz okreta traljavo šutirao.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a po otvaranju drugog dijela ponovo znatno bolja igra Olimpika, piše SCSport.

Igrao se 54. minut kada su domaći udvostručili prednost. Olimpik je odigrao sjajnu akciju, udarac Čurjurića je izblokiran, a lopta dolazi do Farisa Handžića koji nije imao problema da je proslijedi u mrežu.

Samo tri minute kasnije, dosuđen je penal za domaće. Ipak, udarac Adnana Osmanovića odbranio je Golubović kome je to drugi odbranjeni penal u dvije uzastopne utakmice.

Olimpik je nastavio da igra sjajno, pa je Semir Bajraktarević imao dvije velike prilike u nastavku. Prvo je u 63. minuti silovitim udarcem pogodio stativu, da bi onda šutirao pored gola nekoliko minuta kasnije.

Do kraja utakmice domaći su imali još nekoliko prijetnji pred golom Golubovića, koji je spasio svoj tim još težeg poraza, tako da Olimpik dolazi do 16. boda ove sezone u Premijer ligi, tri manje u odnosu na Mladost DK koji se nalazi na prvoj poziciji koja ne vodi u niži rang.

Također, Olimpik je nakon ove pobjede prepustio posljednje mjesto na tabeli Premijer lige Krupi koja je ostala na 14 bodova.

Olimpik – Sloboda 2:0 (Gavrić 6′, Handžić 54′)

Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: /. Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Gavrić (Olimpik), Dž. Beganović, Mujagić, Marković (Sloboda).

OLIMPIK: Hadžić, Horić, Bajraktarević (od 90′ Hadžanović), Lekanić, Perišić, Isić, Handžić (od 76′ Imamović), Gavrić, Čurjurić (od 76′ Karić), Osmanović, Cruz (od 86′ Tabaković).

SLOBODA: Golubović, Jusić, Avdić, Islamović, Salihović (od 46′ Mujagić (od 73′ Kadrić)), Kurtalić (od 73′ Resić), Dž. Beganović, Osmić, Husejinović, Mišković (od 58′ Alić), Predragović (od 46′ Marković).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije