Okršaj Livorna i Brescije odlučit će novog prvoligaša

Radiosarajevo.ba
Okršaj Livorna i Brescije odlučit će novog prvoligaša

Ekipe Livorna i Brescije ostvarile su pobjede u uzvratnim utakmicama polufinala razigravanja za plasman u Seriju A, te će njihov međusobni obračun odlučiti o novom prvoligašu.

Livorno je kao domaćin pobijedio Grosseto 4:1, te je nadoknadio poraz 2:0 iz prvog susreta. Strijelci za Livorno bili su Tavano u 25. minuti iz jedanaesterca, Danilevicius u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, i u 54. minuti, te Diamanti u 51. minuti, dok je jedini pogodak za goste postigao Sansovini u 34. minuti.

Ipak, najzanimljivija vijest je da su gosti utakmicu završili sa samo sedmoricom igrača, odnosno s četiri crvena kartona! Abruzzese je dobio crvni karton u 45. minuti, Garofalo u 65., Freddi u 72., a Consonni u 75. minuti. Freddi je dobio izravni crveni karton, a ostala trojica drugi žuti.

Brescia je kao domaćin slavila protiv Empolija s 3:0, što joj je bilo i više nego dovoljno nakon što je prvi susret završio 1:1. Strijelci za domaći tim bili su Zoboli u 54. minuti, Vass u prvoj minuti sudačke nadoknade, te Rispoli u petoj minuti sudske nadoknade.

Niti u ovoj utakmici gosti nisu dočekali kraj utakmice kompletni. Crveni karton (drugi žuti) dobio je Sabato u 70. minuti.

Kvalifikacije za Seriju A, uzvratne utakmice polufinala:

Livorno – Grosseto 4;1 (Tavano 25 – 11 m, Danilevicius 45+2, 54, Diamanti 51 / Sansovini 34), prva utakmica 0:2

Brescia – Empoli 3:0 (Zoboli 54, Vass 90+1, Rispoli 90+5), prva utakmica 1:1

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije