... / Oglasio se NSBiH nakon smjene Roberta Prosinečkog

27. 11. 2019. u 15:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 29

Robert Prosinečki je dogovorio da napušta kormilo nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je  za Radiosarajevo.ba od izvora bliskog Nogometnog savezu BiH

Nedugo zatim stigla je vijest da je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH smijenio hrvatskog stručnjaka, nakon što je "putem elektronske pošte jednoglasno prihvaćen sporazumni raskid ugovor sa Prosinečkim".

Izvršni odbor odlučio: Robert Prosinečki više nije selektor Zmajeva

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je nakon kraćih konsultacija da Robert Prosinečki više nije selektor Zmajeva. Prosinečki je sporazumno raskinuo ugovor sa NS BiH, a još uvijek nije poznato ko će biti njegov nasljednik. "Putem elektronske pošte Izvršni odbor je jednoglasno prihvatio sporazumni raskid ugovor sa Prosinečkim", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza BiH.

Ubrzo se oglasio i Nogometni savez BiH i potvrdio našu informaciju. 

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignut je visok nivo saglasnosti i razumijevanja, a sve sa ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u baražu kvalifikacija za EURO 2020. Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna. Ovim putem NS/FS BiH upućuje iskrene želje gosp. Prosinečkom u njegovom daljem profesionalnom radu i angažmanu.

Na sjednici je zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema „A“ selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora", navodi se u saopćenju NSBiH.    

KOMENTARI (4)