Oglasili se Željini Manijaci nakon što im je zabranjen dolazak u Banju Luku

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se Željini Manijaci nakon što im je zabranjen dolazak u Banju Luku
Foto: Facebook / Manijaci poslali jasnu poruku

Najvatreniji navijači Željezničara, popularni Manijaci, oglasili su se povodom zabrane organizovanog dolaska na utakmicu protiv Borca u Banjoj Luci.

Kako su istakli, represija nad navijačima se mora zaustaviti, a u saopćenju koje prenosimo u cijelosti su jasno istakli svoj stav.

"Manijacima je zabranjen organizovan dolazak i prisustvo na utakmici svoga kluba protiv Borca u Banjoj Luci!

Đoković se rasplesao na Severininom koncertu: Popeo se na pozornicu i potpuno "ukrao" show

Đoković se rasplesao na Severininom koncertu: Popeo se na pozornicu i potpuno "ukrao" show

Već u prvim kontaktima sa MUP-om manjeg bh. entiteta bilo nam je jasno da nešto nije u redu čim su nam rekli da nas je Borac uslovio na svega 250 karata (što je prvi put do sada) i jasno nam naglasili da ukoliko nas bude bilo više odmah će kolonu sa vozilima vratiti nazad za Sarajevo. Kao što smo i očekivali, mjesta su u rekordnom roku popunjena.

Iako nam po propozicijama takmičenja NS BiH, ali i po UEFA-inim pravilima pripada 5% kapaciteta stadiona ipak smo tu nelogičnu odluku i značajno manji broj ovaj put prihvatili. Zainteresovanost za odlazak u Banju Luku bila je skoro duplo veća, što je ustvari i približno broju koji nam prema propozicijama i pripada!

[STOP REPRESIJI NAD NAVIJAČIMA] Manijacima je zabranjen organizovan dolazak i prisustvo na utakmici svoga kluba protiv...

Posted by The Maniacs on Sunday, November 12, 2023

Ipak u petak dobijamo informaciju da nam je zbog bezbjedonosnih razloga zabranjen odlazak na ovo gostovanje. Postavlja se logično pitanje, kako je u dosadašnjem dijelu sezone dozvoljen dolazak ostalim navijačkim grupama u Banju Luku, a nama ipak ne?

Zbog čega MUP manjeg bh. entiteta ne želi da radi svoj posao i iskoristi svoje maksimalne kapacitete u obezbjeđivanju ove utakmice?

Ovo nije ni prvi ni posljednji put da će nam biti zabranjeno neko gostovanje, mi smo nažalost svjesni toga, ali nam je dužnost dići glas protiv takvih diskriminirajućih odluka nadležnih organa i uložiti maksimalan trud i napor da se takvim odlukama stane u kraj!

Ovom prilikom također želimo ukazati na problem ulaska gostujućih navijača na stadione u Bosni i Hercegovini i njihovog odlaska. Apelujemo na sve klubove koji imaju organizovane navijačke grupe da se zauzmu za svoje navijače i insistiraju kod nadležnih organa da rade svoj posao i obezbijede prisustvo gostujućim navijačima od početka do kraja utakmice.

MUP RS objasnio odluku da navijačima Željezničara zabrani dolazak u Banju Luku

MUP RS objasnio odluku da navijačima Željezničara zabrani dolazak u Banju Luku

Ovakvom odnosu prema navijačima se mora konačno stati u kraj", navodi se u saopćenju Manijaka.

Podsjetimo, utakmica Borac - Željezničar igra se danas na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 15:15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije