Oglasili se Kovač i Salihamidžić nakon smjene na klupi Bayerna

Radiosarajevo.ba
Oglasili se Kovač i Salihamidžić nakon smjene na klupi Bayerna
Foto: Mopo / Salihamidžić i Kovač

Niko Kovač više nije trener Bayerna. Odlučili su tako sinoć Uli Hoeness, predsjednik FC Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik uprave FC Bayerna i naš Hasan Salihamidžić, koji obavlja funkciju sportski direktor u bavarskom klubu.

Bayern je sporazumno raskinut ugovor s Kovačem, a sve je došlo nakon poraza od Eintrachta 1:5. 

Niko Kovač nije više trener Bayerna

Niko Kovač nije više trener Bayerna Munchena. Popularni hrvatski trener dobio je otkaz na klupi Bayerna, potvrdio je njemački klub na svojim službenim stranicama. https://t.co/3PfEXEjFmX - FC Bayern English (@FCBayernEN)November 3, 2019 Zaključeno je da su rezultati Bayerna u posljednje vrijeme bili više nego nezadovoljavajući za ovaj klub, a Kovač je naveo da je ova odluka ispravna i zahvalio se rukovodstvu Bayerna i igračima na saradnji.

Klub je objavio da će pomoćni trener Hans Flick voditi ekipu na sljedećim utakmicama protiv Olympiakosa u Ligi prvaka i Borussije Dortmund u Bundesligi.

“Sada očekujem pozitivan odgovor od naših igrača i apsolutnu motivaciju za postizanje naših ciljeva za ovu sezonu”, kazao je Salihamidžić.

Kovač je svjestan da je do razlaza sa Bayernom moralo doći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije