Održana vanredna skupština FK Željezničar

Radiosarajevo.ba
Održana vanredna skupština FK Željezničar

Iako su mnogi delegati vanredne skupštine FK Željezničar zadovoljni napustili sjednicu, ipak nije se mnogo toga promijenilo, barem ne što se tiče dobrobiti Željezničara, piše Oslobođenje.

I dalje se radi o ljudskim sujetama te zapravo razjedinjenosti unutar Željinih frakcija. Za to vrijeme, dok se po jedinci ‘natežu’ oko toga koliko je ko do prinio, koliko je ko vratio dugova ili ko je šta uradio, Željo tone sve dublje i dublje.

Istina, donesene su neke odluke koje u ovom trenutku, nažalost, ne mogu promijeniti trenutno stanje u klubu. Igračima kasne plate, radnici se i ne sjećaju kada su dobili zadnju, a na Skupštini se natežu oko toga ko je kriv za dug Željezničkoj zadruzi, te se kuju planovi i o privatizaciji, iako Zakonom o sportu BiH tu oblast tek treba regulisati.

Bilo je i prijedloga da određene firme plaćaju igrače kako oni ne bi štrajkovali, a usvojen je prijedlog da se advokat Mirsad Sipović pozabavi blokadom računa, zbog dugovanja Željezničkoj zadruzi. Također, oformljena je i grupa koja će uraditi elaborat o eventualnoj privatizaciji, a Predsjedništvo kluba se od sada zove Izvršni odbor, na čijem čelu će i dalje biti Faruk Telibećirović, koji nije donio plan i program izlaska iz krize.

Zaključeno je kako će se na slijedećoj Skupštini, u junu, izabrati novi Izvršni odbor i predsjednik. Kandidati će ovaj put morati pismeno obrazložiti plan i program izlaska iz krize u kojoj se Željezničar nalazi. Za predsjednika kluba biće izabran čovjek sa najboljom vizijom, piše Oslobođenje.

Pročitano je i pismo navijača, koji su se zapitali kome to odgovara Skupština kluba, nakon čega su delegati jedan za drugim počeli nuditi svoje mandate, iako su zapravo navijači tražili mandate Predsjedništva i uprave, što je, naravno, izignorisano.

Skupština tima sa Grbavice, inače, ima 51 člana, a na sjednici u utorak prisustvovalo je njih 38. Za govornicom je bilo di rektnih optužbi prema pojedincima za trenutno stanje u klubu, ali i opravdavanja te niz prijedloga za budućnost, ali ni je danza sadašnjost.

Tako ostaje da se navijači nadaju kako će biti mnogo bolje, ali tek od juna 2009. godine.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije