Održan sastanak sa selektorima BiH

Radiosarajevo.ba
Održan sastanak sa selektorima BiH


Direktor Tehničkog odjela Denijal Pirić održao je danas radno-svečani sastanak na kojem su bili selektori svih muških selekcija izuzev Safeta Sušića, saopšteno je iz  Nogometnog saveza BiH.

Sastanku su prisustvovali Jagodić, Malkočević, Karačić, Erbez, Musemić i Matan, te ženskih reprezentacija Hurem, Stanić i Lucić.

Sumirani su rezultati u protekloj godini sa željom da u narednoj budu još bolji. Selektorima su se obratili generalni sekretar Jasmin Baković i ambasador NS/FS BiH Faruk Hadžibegić.

Generalni sekretar Baković je napomenuo da se u ovoj godini dosta učinilo sa aspekta organizacije Saveza u cjelini, ali i da je Komitet napravio dobar izbor imenovanjem svih njih za selektore i njihovih saradnika.

Plasman 'A' selekcije na 20. mjesto na FIFA rang listi je najveći uspjeh ali ujedno i obaveza svim ostalim da u selekcije biraju najbolje i najtalentovanije igrače.

Hadžibegić je u svom obraćanju rekao da svi oni priradaju jednoj kući koja će voditi računa o potrebama svih selekcija, te da od strane Komiteta neće biti nikakvih pritisaka, ali i da je rezultat ono što se uvijek očekuje od svih selektora, piše na oficijelnoj stranici Nogometnog saveza BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije