Odović: Navijači zadovoljni? To je naš najveći dobitak i veliko im hvala

A. S.
Odović: Navijači zadovoljni? To je naš najveći dobitak i veliko im hvala
Radiosarajevo.ba / Sa današnje press konferencije Željezničara

Ako je suditi prema nedjeljnoj utakmici protiv Zrinjskog, koju je Željezničar u sjajnoj atmosferi dobio sa 2:0, navijači tima s Grbavice tablete za smirenje neko vrijeme moći će odložiti u ladicu. 

Plavi su odigrali jednu sjajnu predstavu, a ono što je najvažnije - navijači su kući s Grbavice odišli zadovoljni. 

Milomir Odović, trener FK Željezničar, dan nakon pobjede nad prvakom Bosne i Hercegovine, za Radiosarajevo.ba je govorio o atmosferi u timu, pobjedi nad velikim rivalom, ali i navijačima...

„Zna se da ja preferiram igru, tako stvaramo šanse i drago mi je da su kritike odlične. Uspjeli smo pobijediti odličnu ekipu, bodovi su nam bili neophodni da malo smirimo situaciju nakon posljednjih potresa i sve ide prema planu", kaže Odović za naš portal.

Željezničar u derbiju kola bolji od Zrinjskog na Grbavici

On je podvukao da je već na prvom treningu, onom na Kipru, gdje se Željezničar oprostio od Europske lige, vidio da na Grbavici među ovim igračkim kadrom ima "materijala".

"Radi se o tome da sam četiri, pet dana s njima. U principu ovo je dobra ekipa. Veoma brzo je shvatila kako želim da igramo, oni su se potrudili kako su brzo prihvatili potrebu da igramo. Zrinjski je veliki tim i s ovakvim ambicijama trebamo nastaviti i u nastavku sezone", dodao je Odović.

Popularni Oda pohvalio je Mateja Rodina, ali i cijeli tim koji je uspio uvjeriti navijače da se na Željezničar može  računati kao na tim koj će se boriti za titulu u ovom šampionatu.  

"Rodin je perspektivan igrač koji može donijeti velike promjene u igri prema naprijed. Ovo je bilo super, ali bit će još toga dobrog. Cijeli tim je bio sjajan, voljni moment je za čistu "desetku". Htio bih se zahvaliti i publici na dočeku, zaista mi je drago da su zadovoljni i što su otišli zadovoljni. To je naš najveći dobitak u ovom trenutku", podvukao je trener Željezničara. 

Naredni protivnik je Zvijezda 09. Plavi s Grbavice gostuju. 

"Imamo dovoljno vremena da sve ispaniramo. Zvijezda 09 je novajlija u ligi i uvažavamo im. No, želimo i taj meč odigrati na pravi način. Nadam se da hoćemo", kazao je Odović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije