Odluka u narednih 7-10 dana: Selektor Zmajeva bit će Osim ili Prosinečki

Anadolija
Odluka u narednih 7-10 dana: Selektor Zmajeva bit će Osim ili Prosinečki
Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na današnjoj sjednici u Zenici nije izabrala novog selektora “A“ reprezentacije BiH.

Potpredsjednik NSBiH Milorad Sofrenić za AA je kazao da su u igri za selektora ostali Amar Osim i Robert Prosinečki.

Odluka o novom selektoru A-reprezentacije BiH trebala bi biti donesena u narednih sedam do deset dana.

Podsjećamo, već nekoliko mjeseci traje velika saga u vezi sa izborom novog selektora Zmajeva i nasljednika Mehmeda Baždarevića. Prvenstveno u ovoj utrci spominjana su imena Roberta Prosinečkog i Amara Osima, koji su na kraju i ostali kao posljednji kandidati u utrci.

Ipak, i pored njih u vezu sa selektorskom funkcijom reprezentacije BiH dovođena su i poznata imena svjetskog nogometa kao što je turski stručnjak Fatih Terim, koji je sinoć postao trener Galatasaraya ili pak proslavljeni Clarence Seedorf, Meho Kodro i Sven Goran Eriksson.

No, na kraju Izvršni odbor NS BiH odlučio je kako nijedan od ovih kandidata ne zadovoljava sve uslove postavljene pred novog selektora reprezentacije BiH, te će se na selektorskoj funkciji uskoro naći ili Prosinečki ili Osim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije