Odluka novog selektora: Zabranjene naušnice

Radiosarajevo.ba
Odluka novog selektora: Zabranjene naušnice

Stephen Keshi, novi selektor nigerijske nogometne reprezentacije, istaknuo se prvom disciplinskom mjerom koju je odredio svojim reprezentativnim igračima. Naime, niko se tijekom boravka na okupljanjima reprezentacije neće smjeti pojavljivati s naušnicama u ušima.

"Nigerijskoj je kulturi strano da muškarci nose naušnice. Neću dopustiti da nacionalna vrsta bude plodno tlo za igrače koji se žele praviti važni", rekao je nekadašnji kapiten nigerijske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Keshi je na poziciji selektora zamijenio nekadašnjeg suigrača Samsona Siasiju, koji je dobio otkaz jer se nigerijska reprezentacija pod njegovim vodstvom nije plasirala na Afrički kup nacija prvi put nakon 1986. godine.

Ovih je dana u Abuji novi izbornik prvi put okupio kandidate iz domaćih klubova koje bi trebao početi pripremati za idući Kup nacija, koji će se već 2013. godine održati u Južnoafričkoj Republici. Kontroverzu je, međutim, izazvao prihvativši komentatorsku ponudu južnoafričke TV-kuće SuperSport za natjecanje koje 21. januara počinje u Ekvatorskoj Gvineji i Gabonu. Zbog toga će, misle Nigerijci, izgubiti mjesec dana dragocjenog vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije