Odlazak legende: Andrea Pirlo najavio kraj karijere

Anadolija
Odlazak legende: Andrea Pirlo najavio kraj karijere
Iskusni italijanski fudbalski as Andrea Pirlo najavio je da će krajem godine okončati igračku karijeru, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pirlo je trenutno fudbaler američkog MLS tima New York City sa kojim mu ugovor ističe u decembru, a najavio je da neće produžavati ugovor kako bi omogućio mlađim igračima da se dokazuju na terenu.

U izjavi za italijanski list “La Gazzetta dello Sport“, 38-godišnji Pirlo potvrdio je da želi krenuti u nove životne izazove.

Osjećam da je došlo vrijeme da se povučem. Svakodnevno imam fizičkih problema i ne mogu trenirati kako bi želio. U konačnici je i nemoguće igrati do 50. Godine“, kazao je Pirlo.

Najavio je Pirlo da će se vratiti u rodnu Italiju i da će nakon odmora donijeti odluku o tome šta će raditi u ostatku života.

“Već neki govore da ću raditi kao pomoćnik Antonia Contea, ali treba mi vremena da promislim o svemu“, kazao je Pirlo.

Tokom igračke karijere Pirlo je nastupao za italijanske velikane Inter, Milan i Juventus i osvojio skoro sve što se moglo osvojiti u italijanskom i evropskom fudbalu. U dresu Italijanske reprezentacije nastupio je na 116 utakmica i slovi za jednog od najboljih veznih igrača u historiji te zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije