Golijada u Ligi prvaka: Pjanić od prve minute, Chelsea pobijedio Rennes

0
Radiosarajevo.ba
Golijada u Ligi prvaka: Pjanić od prve minute, Chelsea pobijedio Rennes
Foto: Google / Liga prvaka

U grupi H odigrane su dvije utakmice. Turski predstavnik u Ligi prvaka Basaksehispor pobijedio je Manchester United 2:1, dok su u drugoj utakmici Zenit i Lazio remizirali 1:1.

Barcelona je na svom Camp Nouu dočekala Dynamo iz Kijeva i pošteno se namučila za trijumf, iako se očekivala znatno lakša pobjeda.

Domaći su već u petoj minuti došli u vodstvo nakon jedanaesterca Lionela Messija.

Prednost Katalonaca udvostručio je Gerard Pique u 65. minuti glavom nakon ubačaja Ansua Fatija, a dramu je u meč vratio Viktor Tsygankov.

Imali su gosti još nekoliko prilika, ali je Marc Andre Ter Stegen spasio svoj tim. Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić je igrao od starta i igru je napustio nakon tačno sat vremena igre, prenosi scsport.ba.

Derbi je odigran na Red Bull Areni u Leipzigu gdje je istoimeni domaćin preokrenuo rezultat i slavio pobjedu protiv PSG-a rezultatom 2:1.

Ruku na srce, gosti su stigli u Njemačku nakon velikih problema sa zaraženim, ali i povrijeđenim igračima.

I u takvoj konstalaciji snaga, gosti su poveli.

Igrao se šesti minut kada je Angel Di Maria pogodio za vodstvo gostiju. Argentinac se može okarakterisati i tragičarem, jer je 10 minuta nakon vodećeg gola promašio jedanaesterac.

Do poluvremena je Christopher Nkunku pogodio za poravnanje, a u nastavku je veliki trijumf Nijemcima donio Emil Forsberg sa bijele tačke. Vrijedi napomenuti da je Idrissa Gueye završio meč ranije kod gostiju zbog crvenog kartona.

Juventus je očekivano bio ubjedljiv na gostovanju Ferencvarosu kod kojeg je na klupi bio bh. reprezentativac, Adnan Kovačević. Stara dama bila je ubjedljiva i slavila je rezultatom 4:1.

Dva gola u ovom meču postigao je preporođeni Alvaro Morata, u strijelce se upisao i Paulo Dybala, a pomenuti Argentinac je kreirao i autogol Dvalija za 0:4. Konačnih 1:4 u nadoknadi je postavio Franck Boli.

Ubjedljivi su bili Chelsea na svom terenu protiv Rennesa (3:0), kao i Borussia Dortmund na gostovanju Club Bruggeu (0:3). Veliki preokret napravila je Sevilla i slavila je protiv Krasnodara rezultatom 3:2, iako je gubila 0:2 do samog finiša prvog dijela.

Liga prvaka, treće kolo:

Grupa E:

Chelsea – Rennes 3:0 (Werner 10’, 41’, Abraham 50’)

Sevilla – Krasnodar 3:2 (Rakitić 42’, En Nesyri 69’, 72’ / Suleymanov 17’, Berg 21’)

Grupa F:

Zenit – Lazio 1:1 (Erokhin 32’ / Caicedo 82’)

Club Brugge – Dortmund 0:3 (Hazard 14’, Haaland 18’, 32’)

Grupa G:

Barcelona – Dynamo Kiev 2:1 (Messi 5’, Pique 65’ / Tsygankov 75’)

Ferencvaros – Juventus 1:4 (Boli 90’ / Morata 7’, 60’, Dybala 73’, Dvalli 81’ autogol)

Grupa H:

Basaksehir – Manchester United 2:1 (Ba 13’, Višća 40’ / Martial 43’)

RB Leipzig – PSG 2:1 (Nkunku 42’, Forsberg 56’ / Di Maria 6’)

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   Tabele ostalih grupa Lige prvaka pogledajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije