Odgođeno objašnjenje o sankciji Waynea Rooneya

Radiosarajevo.ba
Odgođeno objašnjenje o sankciji Waynea Rooneya

Još će barem sedam dana u Engleskom nogometnom savezu (FA) morati pričekati na objašnjenje o suspenziji koja bi Waynea Rooneyja mogla koštati nastupa u trima utakmicama grupe na Euru 2012.

Nakon što su iz Evropske nogometne federacije (UEFA) obećali Englezima da će im dostaviti traženo objašnjenje do četvrtka, sada su ih zamolili za strpljenje prolongiravši obećanje za idući četvrtak.

UEFA-ina je Disciplinska komisija napadača Manchester Uniteda kaznila s trima narednim takmičarskim utakmicama zabrane nastupa, što znači da bi najbolji engleski napadač morao propustiti sve tri utakmice Capellove momčadi u fazi takmičenja po grupama Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Sankcija je bila reakcija na Rooneyjevo nesportsko udaranje crnogorskog stopera Miodraga Džudovića.

Napadač "crvenih vragova" je 15 minuta prije kraja susreta protiv Crne Gore, igranog 7. oktobra u Podgorici, nakon što je izgubio jednu loptu, sleđa po nogama udario Miodraga Džudovića te zaradio izravni crveni karton

Nakon što dočekaju traženi dokument iz Nyona, u FA-u će razmotriti mogućnost žalbenog postupka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije