Objavljena mapa: Da li je Torcida najavila nerede na Facebooku?

Radiosarajevo.ba
Objavljena mapa: Da li je Torcida najavila nerede na Facebooku?
Facebook / Stadion
Da li su neredi već najavljeni?

Dva sata prije početka utakmice Hrvatska - Češka i puna četiri sata prije bakljade koja je odnijela pobjedu "Vatrenima", na Facebook stranici Torcida 1950 objavljena je pojednostavljena tlocrtna karta stadiona Geoffroy-Guichard u St. Etienneu koja bi mogla biti plan izvršene diverzije.

Prema toj karti, tri crvene strelice odapete su upravo iz dijela gdje se u najvećem broju nalazila Torcida. To je tačno lokacija s koje su počela huliganska divljanja u završnici inače fantastične utakmice. Kvačicom je na mapi označeno baš mjesto na koje je doletjelo dvanaest baklji te jedan topovski udar koji je eksplodirao u lice djelatnika na stadionu koji je pokušavao pokupiti zapaljene baklje.

Ostale strelice sugeriraju da je napada trebalo biti još, čak i od drugih hrvatskih huliganskih skupina u St. Etienneu, no očigledno nisu uspjeli biti izvršeni.

Karta je na Facebooku objavljena oko 16 sati, dva sata prije početka utakmice, prenosi Jutarnji.

Neslužbeno se doznaje da su hrvatske obavještajne službe još prije tri dana imale informaciju da se sprema ovakav rasplet utakmice Hrvatska - Češka. Sigurnjaci na to su upozoravali francuske kolege. Ostaje nejasno kako su huligani, unatoč svim upozorenjima francuskoj policiji iz Hrvatske, te unatoč golemim mjerama osiguranja u Francuskoj, uspjeli na stadion unijeti toliku količinu baklji i opasne pirotehnike, piše Jutarnji.

Pogledajte mapu.

Stadion - Objavljena mapa: Da li je Torcida najavila nerede na Facebooku?

Facebook: Stadion

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije