Objavljen konačan popis Hrvatske za Euro

Radiosarajevo.ba
Objavljen konačan popis Hrvatske za Euro

Slaven Bilić, selektor Hrvatske reprezentacije, je danas objavio konačni spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo. 

Na listi su izostavljeni Dejan Lovren, Goran Blažević, Nikola Kalinić i Šime Vrsaljko, koji će biti "aktivirani" u slučaju povrede nekog od izabranih igrača.

"Ne znam tko je najviše pogođen, svi su pogođeni. Krivo im je, no njihova reakcija je očekivana", kazao je Bilić. 

"Lovren je otpao jer je osjećao bolove nakon posljednjeg testa," kazao je Bilić te pojasnio zašto se odlučio za Juricu Buljata.

"Nemamo stopera, to je valjda svima jasno. Nakon što se Lovren ozlijedio ostali smo na trojici - Šimuniću, Ćorluki i Schildenfeldu. Bilo je logično da uvrstimo i Buljata koji je imao odličnu sezonu u Izraelu.

Hrvatski strateg je pojasnio i zašto se odlučio za četvoricu napadača (Mandžukić, Eduardo, Jelavić, Olić). "S njima mogu kvalitetno pokriti EP. Kalinić se nametnuo, ali u ovom trenutku nam više trebaju Badelj, Buljat i Iličević." Vrsaljko je otpao zbog problema sa stoperima, dok je Blaževiću vjerojatno i ranije bilo jasno kako je tek četvrti izbor na vratima.

Bilić je otkrio kako je utakmica protiv Estonije malo poremetila njegove planove, međutim nakon što je postalo jasno kako je Lovren otpao definitivno je prelomio odluku. 

Bilić je svoj četvorici 'otpisanih' poručio da ostanu na dispoziciji i spremni na povratak ako dođe do novih ozljeda. Do samog početka EP-a još uvijek su moguće promjene u sastavu jer Uefa dozvoljava promjenu ozlijeđenih igrača do prve utakmice reprezentacije na turniru. Prema članku 17. službenog pravilnika Europskog prvenstva "u slučaju ozbiljnije ozljede igrača koji je na popisu, prije prve utakmice njegove reprezentacije igrač može biti zamijenjen novim samo ako službeni Uefin liječnik i liječnik reprezentacije ustvrde da je ozljeda toliko teška da zbog nje neće moći nastupiti na završnom turniru".

Konačni spisak za Euro:

Golmani: Pletikosa, Subašić, Kelava

Obrana: Vida, Ćorluka, Šimunić, J. Buljat, Schildenfeld, Strinić, Pranjić

Veza: Srna, Dujmović, Vukojević, Rakitić, Modrić, Perišić, Kranjčar, Badelj, Iličević

Napad: Olić, Jelavić, Mandžukić, Eduardo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije