NSBiH: Nema ukidanja Premijer lige

Radiosarajevo.ba
NSBiH: Nema ukidanja Premijer lige

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se povodom prijedloga o ukidanju nogometne Premijer lige.

Saopštenje vam prenosimo u cjelosti:

Odbacujemo sve špekulacije i prijedloge o odgađanju odigravanja prvenstvenih utakmica Premijer lige, a pogotovo o ukidanju iste.

Svi oni koji to predlažu žele sakriti svoju odgovornost što nisu izvršili uticaj da se donese zakon o sprečavanju nereda i što se na kvalitetan način ne implementira Zakon o sportu Bosne i Hercegovine.

Također, svi oni ne razmišljaju o posljedicama njihovih riječi, koje mi danas ističemo:

- ukoliko bi se liga odgodila ne bi se mogao ispoštovati kalendar takmičenja koji je donesen prije početka prvenstva i o čemu je obaviještena UEFA, što znači da ne bismo mogli pravovremeno prijaviti naše klubove za evropska takmičenja, a bez toga deplasirano je odigravanje i domaćeg takmičenja.

- ukoliko bi se ukinula Premijer liga BiH automatski bi se ukinuo Savez i sve reprezentativne selekcije, što možda nekome i odgovara, ali sigurno ne odgovara stotinama hiljada fudbalera i njihovim porodicama.

Zato, molimo sve deklarisane subjekte da se bave svojim poslom i ne miješaju u tuđe i da se nikakva predizborna aktivnost ne povezuje sa nogometom, odnosno fudbalom, niti treba koristiti ožalošćene porodice i povrijeđene navijače za stjecanje političkih poena. – stoji u priopćenju objavljenoj na službenoj stranici N/FS BiH
.


fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije