NSBiH donio odluku o Premijer ligi BiH, poznato ko je prvak, ko ispada

A. S.
NSBiH donio odluku o Premijer ligi BiH, poznato ko je prvak, ko ispada
Foto: Dženan Kriještorac / FK Sarajevo - FK Borac

Takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2019/20 nisu moguća, iz razloga što nadležni organi u entitetu RS nisu dali dozvolu i neće to uraditi do 1. jula mada je i taj datum neizvjestan s obzirom na epidemiološku situaciju u BiH.

To je odluka s današnjeg sastanka Takmičarskog komiteta Nogometnog saveza BiH, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Nastavak prvenstva u julu u izmjenjenom formatu nije dobio podršku klubova, jer je, kako saznaje naš portal, samo osam klubova iznijelo identičan stav da je nastavak Premijer lige BiH u ovom formatu jedino moguć.

Zaključak je Takmičarske komisije, kako saznaje Radiosarajevo.ba, da se proglasi prvak BiH (FK Sarajevo) i dva kluba koja ispadaju iz Premijer lige (Zvijezda i Čelik) na osnovu postojeće tabele iz 14. marta. 2020.godine, jer je evidentno da su svi klubovi odigrali 2/3 takmičenja, odnosno da je igrao svako sa svakim.

Na ovom sastanku raspravljalo se o ideji održavanja završnice Kupa BiH, ali ta ideja nije dobila podršku klubova, jer su svi bili za to da se igra "sve ili ništa", kao i činjenica da bi ovakvim pristupom moglo doći do narušavanja takmičenja.

Odluke o završetku takmičenja važe za Premijer ligu BiH u obje konkurencije, Futsal takmičenja i omladinske lige. 

Radiosarajevo.ba saznaje da će Takmičarski komitet svoje odluke i zaključke sa ovog sastanka proslijediti Izvršnom odboru NSBiH na formalno potvrđivanje.

Prema informacijama koje imamo, održavanje sjednice Izvršnog odbora NSBiH održat će se što je prije moguće putem Zoom aplikacije da bi klubovi na vrijeme mogli zaključiti sezonu i početi pripreme za novu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije