Novo veliko priznanje za Miralema Pjanića: Po četvrti put pokorio Italiju

Radiosarajevo.ba
Novo veliko priznanje za Miralema Pjanića: Po četvrti put pokorio Italiju
Twitter / Miralem Pjanić s novim priznanjem

Novo veliko priznanje za našeg Miralema Pjanića. Zvijezda naše nogometne reprezentacije i Italije, četvrtu godinu zaredom uvršten je u idealni tim Serie A.

Pjanić je priznanje primio sinoć na Gran Gala del Calcio svečanosti u Milanu, a osim njega, u idealnom timu prošle sezone se nalaze još: Handanović, Cancelo, Koulibaly, Chiellini, Kolarov, Iličić, Barela, Ronaldo, Zapata i Quagliarella.

„Veoma sam zadovoljan, dugujem sve timu, treneru Allegriju... Nadam se da nekoga neću zaboraviti. Sretan sam što sam ovdje", kazao je Pjanić sinoć na svečanosti prenosi Tuttomercatoweb.

Cristiano Ronaldo izabran je najboljim nogometašem Serije A, Slovenac bosanskih korijena Samir Handanović je dobio nagradu za najboljeg golmana.

Na iznenađenje mnogih najboljim timom proglašena je Atalanta, kao i njihov trener Gasperini.

Sudijsko priznanje otišlo je u ruke Rocchiju, a bez nagrade je ostao od leukemije oboljeli Siniša Mihajlović, koji je bio u konkurenciji za najboljeg trenera.

Pogledajte kako je sinoć bilo: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije