Novo pojačanje na Grbavici: Ivan Đorić potpisao za FK Željezničar

0
Radiosarajevo.ba
Novo pojačanje na Grbavici: Ivan Đorić potpisao za FK Željezničar
Foto: FK Željeničar / Ivan Đorić

Ivan Đorić je u utorak, 25. juna, postao novi fudbaler FK Željezničara, saopštili su iz kluba.

"Sada već bivši igrač Igmana Ivan Đorić (28), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Ivan Đorić je rođen 7. jula 1995. godine u Nišu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a potom je igrao za Ventsplis (Latvija), Sion i Stade Nyonnais (Švicarska), Radnik iz Surdulice, Bačku, Napredak, Voždovac (Srbija), Mostu (Malta), a od 2022. godine je u BiH. Prvo je nosio dres Radnika, potom Sloge, a posljednju sezonu igrao je za Igman.

Mogući prekidi vodosnabdijevanja u sarajevskim ulicama zbog radova: Pogledajte da li ste na spisku

Mogući prekidi vodosnabdijevanja u sarajevskim ulicama zbog radova: Pogledajte da li ste na spisku

U sezoni iza nas je sakupio 32 nastupa za Igman. Igra na poziciji defanzivnog veznog igrača", napisali su iz FK Željezničar na zvaničnoj stranici.

U svom prvom obraćanju pohvalio je atmosferu na Grbavici i otkrio svoje prve impresije.

Ivan Đorić novi fudbaler Željezničara 🔵⚪ Sada već bivši igrač Igmana, Ivan Đorić (28), novi je fudbaler Željezničara, a...

Posted by FK Željezničar on Tuesday, June 25, 2024

"Velika je čast što sam ovdje i samim tim i velika obaveza. Nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve i da ću ostaviti što bolji utisak. Relativno sam dugo ovdje, ovo će mi biti treća sezona u Premijer ligi BiH. Veoma zahtjevna liga za igranje, naravno navijači mogu da očekuju moj maksimum na svakom treningu i utakmici i nadam se da će taj maksimum biti dovoljan za ostvarivanje ciljeva.

Prije svega klub iznad svih. Grbavica je najljepši stadion u BiH, najbolji navijači, ljudima stvarno svaka čast, svaki put napune stadion, nije bitno koju su na tabeli uvijek daju podršku, kapa dole. To je velika privilegija i obaveza, ovaj dres nije nimalo lak", rekao je Đorić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije